Η Κίνα θέλει να ανταλλάξει τεχνολογία μαχητικού 5ης γενιάς με τουρκικά εξελιγμένα UCAV

Πεκίνο και Άγκυρα θα συνεργάζονται στον αμυντικό τομέα εδώ και χρόνια κάτω από την μύτη του ΝΑΤΟ και της Δύσης που έχει πλέον την Τουρκία στο στόχαστρο της

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/kina/7108776_i-kina-thelei-na-antallaxei-tehnologia-mahitikoy-5is-genias-me-toyrkika

----------------------

Δεν είναι πρώτη φορά που Κινέζοι και Τούρκοι ετοιμάζονται να συνεργαστούν στον αμυντικό τομέα, αλλά τώρα έχουμε μια πιθανή ανταλλαγή τεχνογνωσίας τεράστιας σημασίας, που αφορά κινεζικά αεροσκάφη 5ης γενιάς και τουρκικά προηγμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ( MIUS,AKINCI, AKSUGUR, ANKA-S).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι μια υπερδύναμη θέλει να ανταλλάξει τεχνολογία μαχητικού 5ης γενιάς με την τεχνολογία drone της Τουρκίας πριν από λίγες ημέρες.

Ξένα ΜΜΕ έμαθαν από έγκυρους αμυντικούς αναλυτές ότι αυτή η χώρα ήταν η Κίνα, η οποία πρόσφερε την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι “η Κίνα διαθέτει τεχνολογία αεροσκαφών 5ης γενιάς η οποία δεν είναι προηγμένο επίπεδο, ενώ η παρουσία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είναι άλλο ένα εμπόδιο για τη συνεργασία”.

Επειδή ομιλούμε για Τούρκους κυρίως και Κινέζους, υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν το Πεκίνο μετέφερε πυραυλική τεχνολογία στην τουρκική αμυντική βιομηχανία ( άγνωστο το τουρκικό αντάλλαγμα), ενώ μια τέτοιου είδους ανταλλαγή τεχνογνωσίας είναι κάτι παραπάνω από πιθανή, και ίσως να υλοποιείται ήδη.

Σίγουρα κάθε πιθανή αμυντική συνεργασία Άγκυρας-Πεκίνου δεν πρόκειται να ανακοινωθεί, και θα είναι μυστική, μετά το φιάσκο με την τουρκική συμφωνία με την αγορά κινεζικών αντιβαλλιστικών πυραύλων DF-2000, το 2012.

Για την ιστορία, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '90, η Τουρκία προσέλκυσε χώρες όπως την Κίνα, την Γαλλία και το Ισραήλ για να αναπτύξει τεχνολογίες τους για βαλλιστικούς πυραύλους και γενικά πυραυλικά συστήματα.

Τελικά, η Κίνα επιλέχθηκε και το 1997 υπογράφηκε συμφωνία για παραγωγή του κινεζικού WS-1 πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων T-300 Kasigra (Τυφώνας) εγχώρια.

Ο σκοπός του συστήματος είναι να χτυπάει στόχους με τους κατευθυνόμενους πυραύλους του, εμβέλειας 90-120 χιλιομέτρων. Τέτοια στόχοι συνήθως είναι συγκροτήματα μονάδων πυρός εχθρικών πυροβολικών συστημάτων ή αντιαεροπορικών συστημάτων.

Οι πύραυλοι του Τ-300 είναι 320 χιλιοστών και υπάρχουν και οι ΤR-300S μη κατευθυνόμενοι πύραυλοι εμβέλειας έως 65 χιλιομέτρων και οι TR-300E πύραυλοι με μέγιστη εμβέλεια 100 χιλιομέτρων. Και οι δύο χρησιμοποιούνται εναντίων στόχων ξηράς.

Για βολές ακριβείας, οι TRG-300K είναι οι πύραυλοι που επιλέγονται, αφού έχουν εμβέλεια 120 χιλιομέτρων, ακρίβεια προσγείωσης 10 μέτρων από τον στόχο και έχουν εμβέλεια καταστροφής 70 μέτρων.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - "Καρντάσια" Τούρκοι και Κινέζοι

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

-Videos animations, maps, used:

GuardianNews - https://www.youtube.com/watch?v=ROdfckaUsJs&ab_channel=GuardianNews

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News