Οι Ρώσοι “καρφώνουν” με χάρτες τα πραγματικά σχέδια των Τούρκων για το Αιγαίο

Οι Τούρκοι δεν θέλουν να προκαλέσουν σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο προς το παρόν αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι παιχνίδια θα παίξουν στην συνέχεια

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7108548_oi-rosoi-karfonoyn-me-hartes-ta-pragmatika-shedia-ton

---------------------

Ηέξοδο του 4ου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου Abdulhamid Han δεν θα γίνει αρχικά προς την Α.Μεσόγειο, όπως όλοι πίστευαν, αλλά προς την περιοχή βόρεια της Κύπρου με κατεύθυνση προς Αλεξανδρέττα, δείχνοντας διάθεση μη πρόκλησης ούτε της Ελλάδας, αλλά ούτε και της Κύπρου, λόγω πίεσης του διεθνούς παράγοντα.

Επειδή όμως μιλάμε για Νεο-Οθωμανούς Τούρκους με επίσημα δηλωμένα σχέδια, καλά θα κάνουμε να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι, αφού το τι θα κάνει στην συνέχεια της πορείας του το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο είναι άγνωστο, και αφορά απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ξεκάθαρα.

Πρόκειται για σχέδια που αν και παίρνουν φαινομενικά αναβολή με την σημερινή αποστολή του Abdulhamid Han προς τουρκικά ύδατα, κάποια στιγμή θα τα δούμε πιθανότατα στο επόμενο μελλοντικό απροσδιόριστο διάστημα.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι το παιχνίδι των Τούρκων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο ξεκινά από τις περιοχές ευθύνης και διάσωσης και καταλήγουν στην ΑΟΖ.

Το 2018, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ παρουσίασε για πρώτη φορά επίσημα σε όλο τον κόσμο έναν χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»,που αποτελεί τις απαιτήσεις της Τουρκίας στη Μαύρη και τη Μεσόγειο Θάλασσα συνολικής έκτασης 462 τετραγωνικών μέτρων. χλμ.

Ο χάρτης αυτός ουσιαστικά περιελάμβανε όλους τους προηγούμενους ισχυρισμούς των Τούρκων από την δεκαετία του 1970.

Μάλιστα, η «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας περιέβαλε πλήρως όχι μόνο τη Ρόδο, αλλά και την Κάρπαθο.

Έτσι, έως το 2018, η Τουρκία έχει επισημοποιήσει τις νέες διεκδικήσεις της στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Οι Τούρκοι το 2019 και το 2020, προσπάθησαν, όπως έλεγαν στην Ελλάδα, να «σημαδέψουν» τη νέα τους θαλάσσια επικράτεια με την ενεργή υποστήριξη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά απέτυχαν”, καταλήγει μεταξύ άλλων το ρωσικό άρθρο.

Τώρα αυτό το διάστημα, μπορεί το 4ο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο να κινείται εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά η ανακάλυψη το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ μεγάλου κοιτάσματος, και οι δυνατότητες ύπαρξης υδρογονανθράκων στα ΝΑ της Κρήτης δεν έχουν διαγραφεί από τα τουρκικά σχέδια.

Σε κάθε περίπτωση επειδή ομιλούμε για Τούρκους όμως , η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού μας Ναυτικού, είναι και θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στην περιοχή από την Κύπρο έως την Κρήτη έχουν "ακροβολιστεί" ελληνικά υποβρύχια και κυρίως τα σύγχρονα type-214 «Παπανικολής», αλλά και τα υπόλοιπα, τα οποία διαθέτουν πλήρη φόρτο μάχης, και με νέες τορπίλες.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Abdulhamid Han

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News