Ταϊβαν: Μαχητικά Su-35 τύφλωσαν το ραντάρ των πιλότων F-16

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε ότι τα μαχητικά Su-35 βρίσκονται πράγματι σχεδόν συνεχώς στον εναέριο χώρο πάνω από τα στενά της Ταϊβάν

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/kina/7108386_thriler-ston-aera-gia-toys-taibanezoys-mahitika-su-35-tyflosan-rantar-ton

------

Ένα ζευγάρι μαχητικών Su-35 οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς ανάγκασαν πιλότους F-16 να υποχωρήσουν.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια προσπάθειας τεσσάρων μαχητικών F-16 να περιπολούν στον εναέριο χώρο του νησιού της Ταϊβάν. Σύμφωνα με πηγές των κινεζικών μέσων ενημέρωσης, δύο ζεύγη μαχητικών F-16 απλά δεν είδαν δύο μαχητικά Su-35.

Όταν το τελευταίο εμφανίστηκε στο ραντάρ, ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη για τους Ταϊβανέζους πιλότους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν βαθιά στον εναέριο χώρο του νησιού και να χαμηλώσουν το ύψος πτήσης τους για να αποφύγουν με κάποιο τρόπο τον εντοπισμό από τα κινεζικά Su-35.

Ο λόγος για τον οποίο τα μαχητικά Su-35 δεν εντοπίστηκαν από τα ραντάρ των μαχητικών F-16 έγκειται, κατά πάσα πιθανότητα, στα αερομεταφερόμενα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, αφού αυτά τα αεροσκάφη πιστεύεται ότι διαθέτουν τα πιο ισχυρά και μεγάλης εμβέλειας συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εγκατεστημένα, τα οποία είναι πιθανό και επιτρέπεται να κρύψουν τα μαχητικά μέχρι τη μέγιστη προσέγγισή τους.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε ότι τα μαχητικά Su-35 βρίσκονται πράγματι σχεδόν συνεχώς στον εναέριο χώρο πάνω από τα στενά της Ταϊβάν, εμποδίζοντας την Ταϊβάν να πλησιάσει τουλάχιστον σε κάποιο είδος πρόκλησης. Δεδομένου ότι τα αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με πύραυλους αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς, τα κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να καταρρίψουν στόχους ακόμη και πριν εντοπιστούν.

Να υπενθυμίσουμε ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει σε ύδατα και στους αιθέρες «γύρω από την Ταϊβάν» και σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, θα διεξαχθούν γυμνάσια για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις και εφόδους στη θάλασσα.

Ο κινεζικός στρατός προχώρησε στις μεγαλύτερες ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις της ιστορίας του στο στενό της Ταϊβάν τις τελευταίες ημέρες, ένδειξη της οργής στο Πεκίνο για την επίσκεψη που έκανε την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊπέι.

------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Μαχητικά Su-35 τύφλωσαν το ραντάρ των πιλότων F-16

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΚΙΝΑ

#ΤΑΙΒΑΝ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News