Αυτή είναι η τουρκική έκδοση του συστήματος T-300 της Κίνας

Σε αυτό το κανάλι ανακαλύπτουμε μαζί όλα τα στρατιωτικά και διεθνή νέα, σας ενημερώνουμε για τους νέους εξοπλισμούς και όλα τα κορυφαία όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάντε εγγραφή και πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, ανεβαίνουν καθημερινά νέα βίντεο.

Το Τ-300 Kasigra είναι η τουρκική έκδοση του κινεζικού T-300 πυραυλικού συστήματος

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '90, η Τουρκία προσέλκυσε χώρες όπως την Κίνα, την Γαλλία και το Ισραήλ για να αναπτύξει τεχνολογίες τους για βαλλιστικούς πυραύλους και γενικά πυραυλικά συστήματα. Τελικά, η Κίνα επιλέχθηκε και το 1997 υπογράφηκε συμφωνία για παραγωγή του κινεζικού WS-1 πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων T-300 Kasigra (Τυφώνας) εγχώρια.

Το σύστημα δοκιμάστηκε το 2000 και τον ίδιο χρόνο εντάχθηκε στον στρατό της χώρας. Το όχημα μεταφοράς του είναι ένα 6x6 τροχοφόρο. Το σύστημα εξάχθηκε στο Αζερμπαϊτζάν και στο Μπαγκλαντές μέχρι στιγμής. Οι πρώτοι 'πελάτες' το χρησιμοποίησαν εναντίων της Αρμενίας το 2020.

Ο σκοπός του συστήματος είναι να χτυπάει στόχους με τους κατευθυνόμενους πυραύλους του, εμβέλειας 90-120 χιλιομέτρων. Τέτοια στόχοι συνήθως είναι συγκροτήματα μονάδων πυρός εχθρικών πυροβολικών συστημάτων ή αντιαεροπορικών συστημάτων.

Οι πύραυλοι του Τ-300 είναι 320 χιλιοστών και υπάρχουν και οι ΤR-300S μη κατευθυνόμενοι πύραυλοι εμβέλειας έως 65 χιλιομέτρων και οι TR-300E πύραυλοι με μέγιστη εμβέλεια 100 χιλιομέτρων. Και οι δύο χρησιμοποιούνται εναντίων στόχων ξηράς.

Για βολές ακριβείας, οι TRG-300K είναι οι πύραυλοι που επιλέγονται, αφού έχουν εμβέλεια 120 χιλιομέτρων, ακρίβεια προσγείωσης 10 μέτρων από τον στόχο και έχουν εμβέλεια καταστροφής 70 μέτρων.

Το σύστημα χειρίζεται πλήρωμα τριών, και χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να μπει σε λειτουργία πυρός.

Ένα τυπικό συγκρότημα μονάδας πυρός του συστήματος αποτελείται από 6 με 9 οχήματα εκτόξευσης συνοδευόμενα από οχήματα ανεφοδιασμό και ένα όχημα διοίκησης.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/7066165_osa-prepei-na-gnorizete-gia-tin-toyrkiki-ekdosi-toy-t-300-systimatos

#Τουρκία #T-300 #T300 #Κίνας #T-300Kasigra #Kasigra

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News