Ιστορία

Η προφητεία του Νοστράδαμου για τη σύγκρουση Ιράν – Ισραήλ

Ο Νοστράδαμος έζησε κατά τον 16ο αιώνα και ήταν αστρολόγος και γιατρός. Οι προβλέψεις του συχνά έχουν ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους, και η ακριβής ερμηνεία τους είναι θέμα συζήτησης. Παρόλο που ορισμένα από τα γραπτά του φαίνεται να έχουν εμπνευστεί από την Παλαιά Διαθήκη και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προσωπικά, οι προβλέψεις του συνήθως αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Πάντοτε στα σημαντικά γεγονότα του πλανήτη, οι λάτρεις των προφητειών και των θεωριών συνωμοσίας ανατρέχουν στον Νοστράδαμο.

Σε ότι αφορά στο έτος 2024, σύμφωνα με κάποιες ερμηνείες ο Νοστράδαμος έχει προβλέψει έναν πόλεμο, με πολλούς να φέρνουν στο μυαλό την προφητεία εν αναμονή της πιθανής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ που έχει προκαλέσει φόβους για έναν παγκόσμιο πόλεμο.

 

Ο προφήτης, με πραγματικό όνομα Michel de Nostredame, είδε αρκετές από τις προφητείες του από το βιβλίο του Les Prophéties να πραγματοποιούνται με την πάροδο των ετών αφότου κυκλοφόρησε πριν από περισσότερα από 450 χρόνια.

Λέγεται ότι είχε προβλέψει με ακρίβεια την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην Γερμανία, τον πυροβολισμό του προέδρου Τζον Κένεντι, την έναρξη της πανδημίας του Covid και την κρίση του κόστους ζωής του 2022.

Σύμφωνα με το dailystar.co.uk, ο Νοστράδαμος φαίνεται ότι είχε άλλη μια επιτυχημένη πρόβλεψη. Γράφοντας για το 2024, είπε: «Ο κόκκινος αντίπαλος θα χλωμιάσει από φόβο, βάζοντας τον μεγάλο Ωκεανό σε τρόμο».

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο Νοστράδαμος προφήτευσε έναν ναυτικό πόλεμο με έναν «κόκκινο αντίπαλο». Έτσι ερμηνεύθηκε ως μία προφητεία για ενδεχόμενη σύγκρουση της Κίνας με την Ταϊβάν.

Τώρα θεωρείται ότι μπορεί να ερμηνεύει την αναταραχή που έχει προκληθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε πλοία.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα διαδεχθεί τον Κάρολο

Σύμφωνα με τον Νοστράδαμο, ο νέος μονάρχης θα μείνει στο θρόνο για λίγους μήνες. Σε μία από τις προφητείες του, ο «Βασιλιάς των Νήσων» θα «διωχθεί με τη βία». Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος αναφέρεται στον βασιλιά Κάρολο Γ’ της Βρετανίας. Ένα άλλο απόσπασμα που πιθανολογείται οτι αναφέρεται στον Κάρολο λέει: «Λίγο μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο ένας νέος βασιλιάς θα χριστεί και για πολύ καιρό, θα κατευνάζει τη γη».

Ο Βρετανός συγγραφέας και σχολιαστής του Νοστράδαμου Mario Reading, ο οποίος προηγουμένως είπε ότι ο αστρολόγοε μπορεί να είχε προβλέψει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ανέλυσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα παραιτηθεί από το θρόνο λόγω «επίμονων επιθέσεων τόσο στον ίδιο όσο και στη δεύτερη σύζυγό του» και ο Χάρι ένας κληρονόμος που δεν έχει «το σημάδι του βασιλιά» θα τον αντικαθιστούσε, ανέφερε η Daily Mail.

Το 2024 φαίνεται να φέρνει περισσότερους πολέμους και φτώχεια, βάσει των «προφητειών» του Νοστράδαμου, ο οποίος προβλέπει περισσότερους πολέμους, πείνα και καταστροφικές πλημμύρες σε όλο τον κόσμο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ