Ιστορία

Από πάνω του περνούσε φορτηγό...Ο γίγαντας που πέθανε μόνος και αβοήθητος!

Ο Τζίμης Αρμάος γεννήθηκε στον Βόλο το 1933 αλλά έμεινε ορφανός από μητέρα και πατέρα μόλις ενός έτους και κατέληξε σε ορφανοτροφείο στην Αθήνα. Ξεκίνησε από την ελευθέρα πάλη όπου κατακτώντας τίτλους στην Ελλάδα συνέχισε την καριέρα του στην Γερμανία κατακτώντας συνολικά 183 τίτλους.

Στα 13 του χρόνια κουβάλησε ένα γαϊδούρι στην πλάτη. Στα 18 του χρόνια μπήκε στην ελευθέρα πάλη και άρχισε να διακρίνεται, προπονούμενος στην Αθήνα με μεγάλα ονόματα της εποχής. Μετά ήρθαν οι τίτλοι, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωταγωνιστούσε στα μεσαία βάρη. Τον αποκαλούσαν «νέο Ηρακλή». Σταδιοδρόμησε στην Γερμανία, όμως μετά από μερικά χρόνια νοστάλγησε την Ελλάδα και έκανε το λάθος να επιστρέψει, καθώς οι Έλληνες δεν τον αντιμετώπισαν ποτέ ως πρωταθλητή αλλά ως διασκεδαστή.

Ήταν διάσημος στην Ελλάδα για την μυική του δύναμη, η φήμη του έφτασε σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αποκαλούνταν ο “νέος Ηρακλής” ή “Τζίμης ο Τίγρης”.

Τότε άρχισε ο αγώνας την επιβίωσης. Άρχιζε να δίνει παραστάσεις λυγίζοντας σίδερα και σπάζοντας πέτρες στο κεφάλι και επιδεικνύοντας γενικότερα την υπερφυσική του δύναμη. 

Λυγίζει σίδερα, σπάει πέτρες με το κεφάλι. Ματώνει για το μεροκάματο. Η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο όταν ξαπλώνει στην άσφαλτο και από πάνω περνά ένα φορτηγό…

 Είχε γυρίσει όλες τις πόλεις και τα χωριά και είχε δώσει παραστάσεις. Τον γνώριζαν και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και τον θυμούνται ακόμα

Μια θρυλική φυσιογνωμία της πλατείας Μοναστηρακίου καθως εκεί πραγματοποιούσε καθημερινά επιδείξεις δύναμης τη δεκαετία του ’70 και του ’80…

 

Σωματοφύλακας του Σινάτρα

Ο Τζίμης Αρμάος έκανε καριέρα στις ΗΠΑ στην επαγγελματική πάλη (Κατς), πρωταθλητής στα μεσαία βάρη, όπου λόγω της φήμης του έγινε σωματοφύλακας του Φρανκ Σινάτρα, ένας από αυτούς που γοητεύτηκαν από τον Αρμάο ήταν και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.

Την ίδια περίοδο γνώρισε και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου με τον οποίο δέθηκαν και τις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν τον βοήθησε να επιβιώσει….

 

Η ζωή του ταινία

Το 1966 ο Παντελής Βούλγαρης γύρισε την ταινία Τζίμης ο Τίγρης βασισμένη στην Ζωή του Αρμάου.

Το αθόρυβο τέλος

Ο Τζίμης Αρμάος έφυγε αθόρυβα τον Αύγουστο του 1999 σε μια μικρή γκαρσονιέρα της οδού Διπύλου στην πλατεία Κουμουνδούρου. Γύρισε κάθε γωνιά της Ελλάδα. Ακούραστος μιλούσε για την αξία του αθλητισμού και έκανε επιδείξεις δύναμης. Μετά τον τραυματισμό του,μέχρι και την τελευταία στιγμή, πίστευε πως κάτι θα αλλάξει….

Εξασθενημένος τα τελευταία χρόνια λόγω των καρδιαναπνευστικών προβλημάτων που
αντιμετώπιζε, ο θάνατος τον βρήκε τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Η καρδιά του τον πρόδωσε. Αισθάνθηκε δυσφορία και έγειρε στο κρεβάτι του. Οι φίλοι του, οι ιδιοκτήτες του καφενείου της οδού Διπύλου, Γιώργος και Χριστίνα Μανθέλα, ανησύχησαν. «Ερχόταν στο καφενείο κάθε μέρα και μας έκανε συντροφιά μέχρι την ώρα που κλείναμε» μας λένε. «Τον περιμέναμε το απόγευμα της Κυριακής, αλλά δεν ήρθε. Υποθέσαμε ότι θα είχε επισκεφθεί φίλους του.

Ανησυχήσαμε επειδή δεν φάνηκε ούτε την επόμενη μέρα. Πήγαμε στο σπίτι του, χτυπήσαμε το κουδούνι, αλλά δεν πήραμε απάντηση. Γνωρίζαμε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και υποψιαστήκαμε ότι κάτι του είχε συμβεί. Δυστυχώς οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Την Τρίτη το μεσημέρι ειδοποιήσαμε την Αστυνομία και με τη βοήθεια κλειδαρά ανοίξαμε την πόρτα και τον βρήκαμε νεκρό στο κρεβάτι του».

Η κηδεία του λαμβάνει χώρα στο Α’ Νεκροταφείο, με έξοδα όχι της Πολιτείας όπως θα περίμενε κανείς για έναν τέτοιον θρύλο, αλλά με χρήματα του μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...