Πολιτισμός

Ρόδος: Σε χαράδρα βρήκαν τα κλεμμένα έργα γνωστού γλύπτηΜετά από άκαρπες έρευνες και «σαφάρι» στους οικισμούς Ρομά και στις επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε όλη τη Ρόδο που κράτησαν πέντε μήνες, τα πολύτιμα ορειχάλκινα γλυπτά του γνωστού γλύπτη Κώστα Νεοφύτου που είχαν κλαπεί στις 23 Απριλίου βρέθηκαν κρυμμένα σε μια χαράδρα όπου τα είχαν αφήσει οι άγνωστοι δράστες.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τα εντόπισαν την Τρίτη και όλα δείχνουν ότι οι δράστες ήταν «κυνηγοί» μετάλλων που σκόπευαν να τα λιώσουν και να τα πουλήσουν για... παλιοσίδερα, καθώς τα είχαν τεμαχίσει! Άλλωστε, ήταν αδύνατο να πουληθούν ως έργα τέχνης, αφού θα εντοπίζονταν άμεσα. Όμως, η τεράστια κινητοποίηση της Αστυνομίας τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και να τα κρύψουν ώσπου να κοπάσει ο θόρυβος.


Οι άγνωστοι διαρρήκτες είχαν εισβάλει στο εργαστήριο του διάσημου καλλιτέχνη και είχαν «σηκώσει» από τις αποθήκες 15 από τα σημαντικής αξίας έργα του που φυλάσσονταν εκεί. Πρόκειται για δημιουργίες από χαλκό που ζυγίζουν από 200 ως και 1.500 κιλά η καθεμία και είναι άγνωστο πώς τις μετέφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Τα κλεμμένα έργα αποδόθηκαν στον Κώστα Νεοφύτου και η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών συνεχίζεται.

 


Ο Κώστας Νεοφύτου, που έχει φιλοτεχνήσει μεταξύ άλλων τα τεράστια δελφίνια από χαλκό τα οποία κοσμούν το λιμάνι της Ρόδου, σκόπευε να δωρίσει στο νησί του τις δημιουργίες του μέσω της σύστασης ενός μουσείου χάλκινων έργων που θα ετοίμαζε, όπως είχε αναφέρει η «Ροδιακή». Γι' αυτό, και στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και των κλεμμένων έργων είχαν εμπλακεί όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...