Μουσεία
Πολιτισμός

Μουσεία: Δωρεάν είσοδος για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Αύριο, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, όπως και κάθε πρώτη Κυριακή του χειμώνα, υπάρχει δωρεάν είσοδος για όλα τα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Όχι όμως στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου: εκεί τις δωρεάν ημέρες τις αποφασίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια.

«Η κατάργηση των ημερών με δωρεάν εισιτήριο, των δωρεάν ξεναγήσεων, των δωρεάν εκδηλώσεων, των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μουσεία είναι λίγες μόνο από τις αλλαγές που θα έρθουν για αυτά και τη διαχείριση του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας, αν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

«Πέντε δημόσια Μουσεία μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου»

 

Και τονίζουν: «Αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που επιγράφεται «εκσυγχρονισμός της μουσειακής πολιτικής και ζητημάτων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς». Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα μετατρέπει σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που θα διοικούνται από Διοικητικά Συμβούλια διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση, τη λειτουργία των οποίων τα πληρώνουμε όλοι μας».

Αύριο μας προσκαλούν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. «Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες των μουσείων θα είναι εκεί για να σας εξηγήσουν γιατί αντιπαλεύουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, γιατί απεργούμε τις επόμενες μέρες για να μην περάσει το σχέδιο νόμου», καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: 9 πμ με 3 μμ
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: 10 πμ με 1 μμ
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 10 πμ με 1 μμ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ