Πολιτισμός

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το σώμα ενός παιδιού θαμμένο με 142 σκυλιά

Αρχαιολόγοι από το Κέντρο Αιγυπτιολογικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν το σώμα ενός οκτάχρονου παιδιού και 142 σκύλων που είχαν θαφτεί μαζί στην Αίγυπτο.

Η ανακάλυψη, που έγινε κοντά στο Κάιρο, χρονολογείται μεταξύ του 1ου αιώνα π.Χ. και του 1ου αιώνα μ.Χ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Ρωμαίοι ανέλαβαν τον έλεγχο της Αιγύπτου.


Σκύλοι στην αρχαία Αίγυπτο

Τα θαμμένα σκυλιά, το 87% των οποίων ήταν κουτάβια, πιστεύεται ότι πέθαναν ως αποτέλεσμα πλημμύρας. Οι αρχαιολόγοι μπόρεσαν να εκτιμήσουν ότι πέθαναν ταυτόχρονα, χωρίς να εμπλέκεται βία. Βρήκαν επίσης μπλε πηλό πάνω στα σκυλιά, ο οποίος βρέθηκε σε δεξαμενές εκείνη την περίοδο, υποστηρίζοντας τη θεωρία ότι τα σκυλιά είχαν πνιγεί.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν πολλά ζώα, οι σκύλοι δεν θεωρούνταν γενικά ιεροί. Χρησιμοποιούνταν ως κατοικίδια ζώα και για εργασία. Ωστόσο, ορισμένα σκυλιά μουμιοποιήθηκαν και θάφτηκαν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι οι σκυλοκέφαλοι θεοί Άνουβις και Ουπουάτ ήταν μαζί με τις ψυχές των νεκρών στη μετά θάνατον ζωή. Ορισμένοι σκύλοι θυσιάστηκαν για να παίξουν το ρόλο του φυλαχτού σε μια ταφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μόνη περίπτωση με την οποία μπορούν να εξαχθούν ομοιότητες είναι η ανακάλυψη του πτώματος ενός παιδιού με 12 σκύλους σε ένα νεκροταφείο στην Ιερακόπολη.

Είναι άγνωστο γιατί το αγόρι θάφτηκε εκεί. Η θεωρία των ερευνητών είναι ότι το αγόρι πέθανε ενώ φρόντιζε τα σκυλιά και θάφτηκε μαζί τους.

Τα παιδιά στην αρχαία Αίγυπτο

Είναι απίθανο το αγόρι και τα σκυλιά του να εκτελέστηκαν. Σύμφωνα με το Egypt Today, τα παιδιά στην αρχαία Αίγυπτο είχαν καλή μεταχείριση με πρόσβαση στην εκπαίδευση και απαγορευόταν να μάθουν κάποιο επάγγελμα.

Προσθέτοντας στο μυστήριο, το αγόρι βρέθηκε με μια λινή σακούλα στο κεφάλι του. Τη μόνη άλλη φορά που βρέθηκε πτώμα με λινό σάκο που κάλυπτε το κεφάλι, το άτομο είχε εκτελεστεί με βέλος.

Ο μέσος όρος ζωής στην αρχαία Αίγυπτο, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Ερευνών στο εξωτερικό, είναι 22,5-25 έτη για τους άνδρες και 35-37 έτη για τις γυναίκες.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...