Πολιτισμός
Ενημερώθηκε στις:

Animasyros 2022: Το διεθνές φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων για 15η φορά στη Σύρο (βίντεο)

Η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου animation το φεστιβάλ ΑNIMASYROS  επιστρέφει για 15τη χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Περισσότερες από 300 ταινίες από κάθε γωνιά του πλανήτη, 7 διαγωνιστικά προγράμματα, 2 ειδικά αφιερώματα , ένα πλούσιο διεθνές πανόραμα και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ANIMASYROS 2022 φιλοξενήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, καλλιτεχνών, φίλων και υποστηρικτών του Φεστιβάλ.

O υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι το φεστιβάλ AnimaSyros είναι καθοριστικό στο να επαναπροσδιορίσει το σκοπό των κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο από το Mega

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κώστας Τσουτσοπλίδης καλωσόρισε το κοινό αναφέροντας πως «το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα υποστηρίζει και πάλι με θέρμη το ANIMASYROS».

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ακολούθησε η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ενενήντα δεύτερα για τον Μάνο Ελευθερίου.

Το τραγούδι «Άλλος για Χίο τράβηξε» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Δήμου Μούτση διασκευάστηκε ειδικά για την ταινία αυτή από τον Γιώργο Νταλάρα ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του και μίλησε για το εν λόγω εγχείρημα.

Η τελετή λήξης και απονομής βραβείων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Απόλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ