Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Σε αναβρασμό η ΝΔ λόγω του νομοσχεδίου για γάμο ομόφυλων ζευγαριών - Οι στόχοι και η τακτική Μητσοτάκη

"Μύλος" έχει γίνει η ΝΔ για το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση και αφορά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Σε αναβρασμό η ΝΔ λόγω του νομοσχεδίου για γάμο ομόφυλων ζευγαριών 

Ήδη ο Υπουργός επικρατείας  Βορίδης και ο τέως Πρωθυπουργός Σαμαράς τάχθηκαν ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου, δηλώνοντας πως δεν θα το ψηφίσουν.

Στον αντίποδα η Υπουργός Κοινωνικής και Οικογένειας Ζαχαράκη στηρίζει ανοιχτά το νομοσχέδιο και το οποίο θα υπερψηφίσει.

Στάση αναμονής φαίνεται να τηρεί ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γεωργιάδης, ο οποίος κρατάει κλειστά τα χαριά του, ενώ στην κατεύθυνση να μην το ψηφίσουν "γέρνει" ο Βουλευτής Πλεύρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής η θέση Μητσοτάκη  για το νομοσχέδιο είναι η ψήφος κατά συνείδηση για τους βουλευτές της ΝΔ, χωρίς την επιβολή κομματικής πειθαρχίας.

Παρόλα αυτά λάβρος εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κακλαμάνης, ο οποίος προέτρεψε όποιον Υπουργό διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για λόγους αρχής να παριατηθεί, "φωτογραφίζοντας " εμμέσως πλήν σαφώς τον Υπουργό Επικρατείας Βορίδη.

Που εδράζεται το νομοσχέδιο

Ακρογωνιαίος λίθος του νομοσχεδίου είναι η επέκταση του δικαιώματος του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, από διαφορετικού, που ισχύει μέχρι τώρα.

Με βάση το παραπάνω ότι προβλέψεις ισχύουν μέχρι στιγμής για τα παντρεμένα ζευγάρια διαφορετικού φύλου, θα ισχύουν και για τα ομόφυλα ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένης και της τεκνοθεσίας και της αναγνώρισης της ΛΟΑΤΚΙ γονεϊκότητας που αφορά  παιδιά που έχουν ήδη αποκτήσει ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας.

Φωνές που ακούστηκαν στο εσωτερικό της ΝΔ για να μην συνπεριληφθεί η τεκνοθεσία στο νομοσχέδιο δεν αναμένεται να εισακουστούν, αφού εφόσον θα υφίσταται γάμος, τότε θα αρκεί η προσφυγή στα Δικαστήρια από ενδιαφερομένους ομόφυλους να αποκτήσουν τέκνα, αφού αυτά Ελληνικά ή Ευρωπαϊκά δεν θα μπορούν να αποφανθούν αρνητικά.

Γιατί τώρα

Εκτίμηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός έριξε στο τραπέζι το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, σε μια προσπάθεια να διερευνήσει αντιδράσεις τόσο στο κόμμα του όσο και στην κοινωνία, σταθμίζοντας το πολιτικό κόστος, σε μια περίοδο που πέραν της ακρίβειας που μαστίζει τα Ελληνικά νοικοκυριά δεν έχει κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσει.

Επίσης με γνώμονα το εσωκομματικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση Κασελάκη, επιχειρεί ο Μητσοτάκης να κάνει άνοιγμα ενόψει Ευρωεκλογών, με βάση τις δηλώσεις του προεκλογικά για πλήρη ισότητα.

Η παρούσα χρονική συγκυρία είναι ευνοϊκή για την διερεύνηση από πλευράς Μητσοτάκη των προθέσεων κοινωνίας και κόμματος απέναντι στο νομοσχέδιο, αφού η κυβέρνηση διάγει μια περίοδο χωρίς αναταράξεις στο εσωτερικό της, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που διασπάστηκε στα τρία(3),  χωρίς προβλήματα στις Διεθνείς σχέσεις και τα Ελληνοτουρκικά, με την ηρεμία να εξακουθεί να επικρατεί στο Αιγαίο και χωρίς να έχουν προκύψει νέα σοβαρά  προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη χώρα.

Παράλληλα σε Διεθνή ζητήματα που ενδεχομένως να έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια της χώρας, η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς έχει μειώσει εύλογα  το επίπεδο συναγερμού στις αρχές ασφαλείας, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία εξελίσσεται χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολέςς, με το ΝΑΤΟ να συνεχίζει να στηρίζει το Κίεβο, ενώ και στα πεδία των μαχών δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, με τον "Στρατηγό Χειμώνα" να έχει κάνει την εμφάνισή του στις Ουκρανικές πεδιάδες, βουλιάζοντάς τες στη λάσπη.

Αποτέλεσμα αυτών είναι οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία να παρουσιάσουν σχετική ύφεση στο άμεσο μέλλον, λόγω καιρικών συνθηκών που δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις εκτός οδών.

Τέλος το άνοιγμα των συζητήσεων από την κυβέρνηση  για το νομοσχέδιο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών  δεν σημαίνει, ότι αυτό θα έρθει άμεσα προς ψήφιση στη βουλή, με τον Μητσοτάκη κατά την εκτίμησή μας να το κάνει αυτό όταν θα υπάρχουν άλλα σοβαρά προβλήματα για τη χώρα , εκτρέποντας την προσοχή της κοινής γνώμης από αυτά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό σίγουρα θα έρθει προς ψήφιση πριν τις Ευρωεκλογές του 2024. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ