Κυβέρνηση

Στην Αίγυπτο ο πρωθυπουργός: Συναντήθηκε με Αλ Σίσι – Ενεργειακά, διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι είχε ο πρωθυπουργός, στο Ελ Αλαμέιν, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών. Στην ατζέντα των δύο ηγετών τα ενεργειακά με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου, η οικονομική και εμπορική συνεργασία, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό.

H κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο ολοκληρώθηκε και ακολουθούν διευρυμένες συνομιλίες. Είναι ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει και η αιγυπτιακή πλευρά σε αυτές το ότι εκτός από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών συμμετέχουν και ο Αιγύπτιοι υπουργοί Πετρελαίου και Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν τα μεγάλα σχέδια που υπάρχουν στην Αίγυπτο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ στην ατζέντα είναι και η στρατιωτική συνεργασία. Επίσης, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να απασχολήσουν τους δύο ηγέτες και τις δύο αντιπροσωπείες, όπως και η κατάσταση στη Λιβύη, όπου ο ρόλος της Αιγύπτου είναι καθοριστικός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...