Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά και λάβρα τα λόγια του Μητσοτάκη: Θωρακίσαμε τα σύνορα μας! Παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο στο μεταναστευτικό οι Τούρκοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκδήλωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο Ζάππειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εκδήλωση ομιλία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά πεδία που να δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει στο αύριο και ειδικά στο μεταναστευτικό όπου άλλαξαν όλα. Το χάος διαδέχθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου»

«Θωρακίσαμε τα σύνορα στον Έβρο και αυτά που τάχα δεν υπήρχαν υψώθηκαν επιτέλους στη θάλασσα του Αιγαίου ενώ τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονες δομές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Μετά την αποτελεσματική άμυνα που υψώσαμε ακολουθήθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο που αποτυπώνεται στην καθημερινότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός και παρέθεσε τα εξής στοιχεία.

  • το 2022 μπήκαν στην Ελλάδα 17.000 ενώ το 2015 πάνω από 900.000
  • το 2015 το 75% των παράνομων εισόδων στην ΕΕ ήταν στην Ελλάδα, πέρσι ήταν το 5%
  • ταυτόχρονα ανέπνευσαν τα νησιά μας. 40.000 βρισκόντουσαν στα νησιά του Αιγαίου το 2019 και τώρα είναι μόλις 5.000.
  • υποχώρησε ο συνολικός αριθμός μεταναστών σε δομές. Από τους 92.000 υποχωρήσαμε σε κάτι λιγότερους από 15.000 που είναι σε κλειστές δομές που και αυτές μειώνονται καθώς ήταν 121 το 2019, 33 είναι σήμερα με τις εκτάσεις να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες».


«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με μέθοδο και τόλμη στην απειλή του μεταναστευτικού. Κρατά ασφαλή τα σύνορα στις μεταναστευτικές ροές και τους άθλιους δουλεμπόρους. Γι' αυτό επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο αλλά προστατεύει και την αξιοπρέπεια όσων περνούν τα σύνορα. Κάντε σύγκριση της αθλιότητας του καταυλισμού στη Σάμο που είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 1.000 και έφτασε να φιλοξενεί 7.000 με τη σύγχρονη δομή που δημιουργήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους».

«Για την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η αυστηρή και δίκαιη προστασία των συνόρων προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές» σημείωσε, επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε, δε, «την ίδια ώρα που η Ελλάδα δεχόταν πιέσεις από την Τουρκία εμείς υψώσαμε το χέρι για να φιλοξενήσουμε γυναίκες από το Αφγανιστάν για να τις προστατεύσουμε από τους Ταλιμπάν. Όπως φιλοξενήσαμε και εκατοντάδες πρόσφυγες από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή «αν και έχουν γίνει βήματα».

Σε μια περίοδο διεθνούς αστάθειας το μεταναστευτικό μετατρέπεται σε στοίχημα διαρκείας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δυστυχώς οι εξ ανατολών γείτονές μας συχνά μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε μοχλό εξυπηρέτησης εθνικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Οι σαφείς αποφάσεις της ΕΕ αποδυναμώνονται όταν δεν εφαρμόζονται. Η Άγκυρα οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και να συμμορφωθεί με την κοινή δήλωση με την ΕΕ του 2016. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με θέμα: «3 χρόνια Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – 3 χρόνια αποτελεσματική διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης», στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...