Θεοχάρης
Κυβέρνηση

Θεοχάρης: «Κανένας κίνδυνος από το άνοιγμα του τουρισμού»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Μεταξύ άλλων, εκτίμησε πως η χώρα μας αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό και τόνισε ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν εισάγει κίνδυνο.

Όπως πρόσθεσε, ο κίνδυνος αυτός δεν εισάγεται λόγω των ελέγχων που γίνονται, ειδικά στα χερσαία σύνορα όπου η θετικότητα είναι μόνο πέντε τοις χιλίοις, που εκτίμησε πως είναι μία πολύ μικρή θετικότητα και πάντως πολύ μικρότερη και από την υπόλοιπη χώρα μας.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα επιτραπεί και η χρησιμοποίηση τεστ αντιγόνου (rapid test) για τη διέλευση από τα σύνορα και αυτό θα μειώσει το κόστος των τουριστών για να έρθουν στη χώρα μας, ιδιαίτερα από τα βαλκανικά κράτη στα οποία το κόστος των μοριακών τεστ είναι δυσανάλογο σε σχέση με τον μισθό τους.

Πρόταξε επίσης τη σημασία των εμβολιασμών ως ένα «μεγάλο εργαλείο».

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι μειώνονται τα κρούσματα όσο ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμών κι αυτό είναι ένα τεράστιο εργαλείο, τεράστιο όπλο σε όλες τις συζητήσεις με τους φορείς του τουρισμού και τις άλλες κυβερνήσεις» δήλωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για μια «δύσκολη τουριστική περίοδο» και σημείωσε ότι «για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο τουρισμός είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέριμνα έτσι ώστε η διασυνοριακοί σταθμοί να λειτουργήσουν σωστά και το σωστά σημαίνει:

Πρώτον, να λειτουργούν όλοι οι διασυνοριακοί σταθμοί 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.

Δεύτερον, να υπάρχει ειδική λωρίδα για τους εμβολιασμένους για να μην καθυστερούν όσοι έχουν τα πιστοποιητικά από 1η Ιουλίου.

Τρίτον, να αυξηθεί το προσωπικό του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργούνται γρήγορα τεστ (rapid test και άλλα) στα σύνορα για όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ