Κυβέρνηση

Πελώνη: "Tα οφέλη του Astrazeneca υπερτερούν των κινδύνων"

Τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων από τον εμβολιασμό εκτίμησε η Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca τονίζοντας αναμένουμε να τοποθετηθεί και η Επιτροπή των Εμβολιασμών.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού αποτελεί όπλο που «θα μας βγάλει από το τούνελ» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο MEGA, κάνοντας έκκληση οι συμπολίτες μας που είναι μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν και να το δουν αυτό «ως μέσο απόκτησης της ελευθερίας».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca σημείωσε ότι «τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων», προσθέτοντας ότι η όποια συζήτηση για τα εμβόλια πρέπει να είναι καθαρά επιστημονική.

Όπως είπε τα εμβόλια είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά» ενώ τόνισε ότι αναμένεται να τοποθετηθεί για το θέμα και η Εθνική Επιτροπή των Εμβολιασμών.

Στο πλαίσιο αυτό έφερε ως παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο όπου σύμφωνα με την ίδια σε 18,1 εκατομμύρια εμβολιασμούς προέκυψαν «μόλις 30 περιστατικά με θρομβώσεις».

Καταληκτικά η κα Πελώνη απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το πώς θα περάσουμε το Πάσχα τονίζοντας ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις και οποιαδήποτε χαλάρωση «θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ