Κυβέρνηση

Κικίλιας: "Σταθεροποιούνται τα κρούσματα στην Αττική"

Μιλώντας στο Open, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως η Αττική βρίσκεται κάτω από το 1 rt, παρουσιάζοντας μια σταθεροποίηση, καθώς είναι κλειστή πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με άλλους νομούς.Ο υπουργός παρέθεσε σειρά στοιχείων που δείχνουν την τεράστια αύξηση ενεργών κρουσμάτων σε Κοζάνη, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, για την Κοζάνη ανέφερε ότι υπάρχει 97,56% αύξηση στα ενεργά κρούσματα, η πληρότητα στα νοσοκομεία της Κοζάνης είναι 100% και «έχουμε μηδέν κενές ΜΕΘ στην Κοζάνη».

Τα νούμερα και στη Θεσσαλονίκη είναι δραματικά, όπως και στην Αχαΐα, όπου υπάρχει 95% πληρότητα στις ΜΕΘ και το μεγαλύτερο κομμάτι των νοσοκομείων έχει μετατραπεί σε Covid.

Πάντως, μιλώντας για το Πάσχα και το καλοκαίρι, εκτίμησε πως «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο. Πιστεύω ότι το Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περυσινό», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να πουν αν θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού.

Όπως αποφασίστηκε, δεν θα ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα. Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε για τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ορίζεται πως τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν στις παραπάνω περιοχές, ενώ προβλέπεται το άνοιγμα των mall και των outlet σε «κόκκινες» περιοχές, αλλά όχι στην Αττική και στις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ