Κυβέρνηση

Κικίλιας: "Να είμαστε πιο προσεκτικοί με την μερική άρση του lockdown"

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην τροποποίηση όπως είπε των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού στη χώρα τα οποία δίνουν «ανάσα» στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε «10 φορές πιο προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για ανάγκη «ψυχολογικής ανάτασης του κόσμου» ενώ χαρακτήρισε τα self test ως συμπληρωματικά εργαλεία στη διαχείριση της πανδημίας.

«Τη βδομάδα αυτή θα διανείμουμε φαντάζομαι τα self test στα φαρμακεία, τα οποία αποτελούν ένα συμπληρωματικό μέτρο στα pcr και στα rapid» εκτίμησε ο υπουργός.

Όσον αφορά την συσχέτιση της ένταξης των self test στην καθημερινότητα μας και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Κικίλιας μίλησε για «πιεσμένη κατάσταση» στο ΕΣΥ, τονίζοντας ωστόσο ότι προτεραιότητα αποτελούν οι μαθητές της 3ης Λυκείου λόγω και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Εμβόλιο AstraZeneca: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ

Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε μιλώντας για ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca και ειδικά των θρομβώσεων, ότι η χώρα μας «ακολουθεί πιστά» τις οδηγίες του ΕΜΑ για τα εμβόλια.

Όπως είπε «κλείσαμε τα αυτιά μας σε σειρήνες συμφερόντων που μίλησαν χωρίς ειδική γνώση». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «εμπιστευόμαστε τους ειδικούς».

Καταληκτικά, ισχυρίστηκε ότι «τα οφέλη του εμβολίου είναι μακράν πιο σημαντικά από τις όποιες παρενέργειες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ