βουλή
Κυβέρνηση

Παγώνει η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια

Στο «συρτάρι» αναμένεται να παραμείνουν προς το παρόν τα δύο μνημόνια συνεργασίας και μία σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, που έχουν κατατεθεί στην Βουλή προς κύρωση.

Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε, πρόθεση της κυβέρνησης εξαρχής ήταν να καταθέσει τα εν λόγω νομοσχέδια στη Βουλή κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, συμβολίζοντας τη σαφή πρόθεσή της να δρομολογήσει τη διαδικασία κύρωσής τους, η οποία όμως όπως σημείωσε δεν επείγει. 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέστας είχε αναφέρει πως τα μνημόνια αυτά θα κυρωθούν κανονικά.

«Δεν υπάρχει κάτι το επείγον. Νομίζω ότι την κυβέρνηση την ενδιέφερε να τα καταθέσει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Μου έχει δοθεί η εικόνα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η κύρωσή τους. Δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πρόσφατα προαναγγείλει την πρόθεσή του να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, με προφανή στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση βουλευτές της ΝΔ που είχαν ταχθεί δυναμικά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ