Κυβέρνηση

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες προκειμένου να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσουν θέματα που άπτονται της τρέχουσας επικαιρότητας. Μεταξύ αυτών και η Τουρκία.

Ειδικότερα, οι συνομιλίες θα εστιασθούν στις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τη Λευκορωσία και τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, θα συζητηθεί η μελλοντική εταιρική σχέση με την Άγκυρα.

Επαφές Δένδιας


Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναμένεται να έχει επαφές στο περιθώριο του Συμβουλίου.

Θα έχει επαφές με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και άλλων περιφερειακών θεμάτων Δυτικών Βαλκανίων, Μίροσλαβ Λάιτσακ, ενώ του Συμβουλίου θα προηγηθεί άτυπο πρόγευμα που παραθέτει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ με προσκεκλημένη την αρχηγό της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ