Χάρης Θεοχάρης
Κυβέρνηση

Θεοχάρης: Το στοίχημα για τον επόμενο μήνα είναι και στοίχημα τριετίας

Κρίσιμο χαρακτήρισε το στοίχημα του επόμενου μήνα για τον τουρισμό ο Χάρης Θεοχάρης σε παρέμβασή του στο 8ο συνέδριο, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μιλώντας στο 8ο συνέδριο, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η ομαλή επανέναρξη των τουριστικών ροών θα έρθει, όταν αυτός ο μήνας αποδείξει σε όλους ότι μπορούμε να είμαστε στην πρωτοπορία και του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς».
Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι από τις επαφές που έχει σε όλη την χώρα, διαπιστώνει ότι:

«Η αισιοδοξία όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει. Ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος από τον Ιούλιο, φυσικά και ο Σεπτέμβριος. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένας φόβος, υπάρχει μία άγνοια ή ακόμα και μία αγωνία και μία οικονομική δυσκολία που δεν επιτρέπει σε πολύ κόσμο να ταξιδέψει. Όμως αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα των πρώτων εβδομάδων και η διαχείριση από κάθε άποψη είναι αυτή που πρέπει, τότε θεωρώ ότι πολύ περισσότερος ο κόσμος θα θελήσει να έρθει στη χώρα μας» υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως επισήμανε, οι πρώτοι τουρίστες που έφτασαν την 1η Ιουλίου είναι πραγματικά πολύ ενθουσιώδεις που έρχονται Ελλάδα, βλέπουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί με θετικό μάτι, παρά τη σχετική ταλαιπωρία, όμως δείχνουν ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τα ζητήματα με επαγγελματισμό, όπως το έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες».

Άντζελα Γκερέκου: Οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεράστια επιθυμία να επισκεφτούν την Ελλάδα

Πολύ σημαντικές για τη φετινή τουριστική περίοδο χαρακτήρισε τις  επόμενες 15 ημέρες η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά την παρέμβασή της στις εργασίες του Συνεδρίου.

Η κ. Γκερέκου ανέφερε ότι εάν η επιτυχημένη έως τώρα διαχείριση, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχιστεί τότε το ενδιαφέρον των τουριστών για την χώρα μας θα αυξηθεί.

«Οι έρευνες μας δείχνουν ότι τουλάχιστον οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεράστια επιθυμία να επισκεφτούν την Ελλάδα. Συνεχίζουμε να είμαστε ωστόσο πολύ προσεκτικοί».
Η πρόεδρος του ΕΟΤ έκανε ειδική αναφορά στους ανθρώπους του τουρισμού χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες του φετινού καλοκαιριού, καθώς, όπως είπε, βάζουν πλάτη σε όλη αυτή την προσπάθεια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ