Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Πέτσας: Από 15 Ιουνίου επανεκκινείται ο τουρισμός - Δείτε live

Για το άνοιγμα των σχολείων, την επανέναρξη του τουρισμού και όσα προβλέπονται κατά την 5η φάση άρσης των μέτρων περιορισμού, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

«Καλωσορίζουμε τα παιδιά μας στο φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο τους» τόνισε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών ελήφθη μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχολείο στην Καλλιθέα και στον διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "ήταν δύσκολη εξίσωση αυτή που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί, αλλά τα καταφέραμε καλά"» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι τοποθετήθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων.

Αναφερθείς στον τουρισμό, ο κ. Πέτσας είπε:

«Η Ελλάδα ανοίγει ξανά τις πύλες της στον κόσμο. Από 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε τους επισκέπτες με κανόνες και πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής».

«Όλοι οι Έλληνες γίναμε ένα και κάναμε τη διαφορά. Τώρα ανοίγουμε τη χώρα μας στον κόσμο με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος» πρόσθεσε.

Τόνισε δε, ότι «φροντίζουμε αυτό το καλοκαίρι η υγεία και η ασφάλεια να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, ενώ μοιραζόμαστε τις ομορφιές της πατρίδας μας» με τους επισκέπτες.

Μιλώντας για το πακέτο στήριξης που έχει προτείνει η Κομισιόν, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι από τις πιο ωφελημένες χώρες» καθώς το πακέτο που αντιστοιχεί στη χώρα είναι στην ουσία «ένα 2ο ΕΣΠΑ».

«Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη να αξιοποιήσει το πακέτο. Δεν θα ξοδέψουμε, αλλά θα επενδύσουμε με σύνεση και υπευθυνότητα, για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για δομές προσφύγων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι αφορούν υφιστάμενες δομές.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να να εκλείψουν φαινόμενα παραβατικότητας και περιφρούριση περιοχής» διαβεβαίωσε.

Απαντώντας για τις πρόσφατες κινήσεις και ενέργειες της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι «υπάρχει σχέδιο ενεργειών που θα αρχίσει να κλιμακώνεται».

«Θα λάβετε γνώση αυτών (σ.σ. των ενεργειών) από το μεσημέρι και μετά» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ