Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Πέτσας: ''Φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί!'' - ''Εξετάζονται επιπλέον περιορισμοί στις μετακινήσεις''

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, την Τετάρτη, δήλωσε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που πηγαίνουν στις τράπεζες, μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του, ηλεκτρονικά, από το σπίτι.

Ερωτηθείς για τους δεσμευμένους λογαριασμούς που υποχρεώνουν τους πολίτες να πηγαίνουν στις τράπεζες, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι «"ούρα" της 10ετούς κρίσης, ωστόσο αντιμετωπίζεται». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε σχόλιο ότι οι ηλικιωμένοι δεν γνωρίζουν πώς να προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο κ. Πέτσας παρατήρησε ότι «δεν είναι μόνο άνθρωποι πάνω από 70 ετών» που πηγαίνουν στις τράπεζες.

Μιλώντας τέλος για τις προμήθειες στις διατραπεζικές συναλλαγές, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «κάνουμε συνεχώς προσπάθειες για μείωση των προμηθειών». 

Ο κ. Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στο χρόνο αυτών.

Επίσης εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ότι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Πέτσας όμως ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή  την κατεύθυνση.  Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση αυτής της απαγόρευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ