Κυβέρνηση

Χατζηδάκης: Δεν θα κοπεί το ρεύμα ούτε σε έναν πραγματικά αδύναμο

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή στον ant1, διευκρίνισε ότι η Μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα δεν αφορά την παραγωγή ρεύματος, καθώς πρόκειται για εργοτάξιο κατασκευής της εν λόγω μονάδας.

Ο Υ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε ότι υπάρχει δέσμευση για την διαρκή τροφοδοσία της αγοράς σε ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα.

Αναφερόμενος στις μεγάλες ουρές για την πληρωμή λογαριασμών όπως πχ. της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε υποχρεώνονται όλες οι εταιρείες παροχής ενέργειας να ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα πελατών τους για ηλεκτρονική τακτοποίηση των λογαριασμών τους.

Όπως είπε, αναφορικά με την διακοπή ρεύματος για οφειλές σε παρόχους  ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «στους πονηρούληδες», σε όσους έχουν και δεν πληρώνουν, το ρεύμα θα κόβεται εφόσον δεν πληρώνουν, λέγοντας ότι οι εταιρείες μπορούν να κάνουν τις σχετικές διασταυρώσεις και να τους εντοπίσουν.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται να μην κοπεί το ρεύμα ούτε σε έναν πολίτη που, δεδομένης και της κρίσης με τον κορονοϊό, δυσκολεύεται να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ