Κυβέρνηση

Ο Γεωργιάδης «ξηλώνει» τη Θάνου μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τις Ανεξάρτητες Αρχές

Αποφασισμένος να εκδώσει άμεσα την υπουργική απόφαση, που θα ορίζει ότι η Βασιλική Θάνου αλλά και η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην νομική σύμβουλος του Νίκου Παππά, πρέπει να αποχωρήσουν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δηλώνει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τις Ανεξάρτητες Αρχές θα εκδώσει την υπουργική απόφαση, που θα ορίζει ότι τόσο η κ. Θάνου όσο και η κ. Νάκου εμπίπτουν στην ρύθμιση για το ασυμβίβαστο.
Αναφερόμενος ειδικά στην κ. Θάνου, πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι τον ξεπερνά η ιδέα ότι θεωρεί εαυτό της αναντικατάστατο, σχολιάζοντας την δήλωσή της ότι είναι υπερκομματική και δεν παραιτείται.

Χαρακτήρισε δε υποκρισία την τοποθέτηση της κ. Θάνου ότι είναι πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο.

Γεωργιάδης: Η κ. Θάνου είχε πάντα την εύνοια του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι η κ. Θάνου είχε μεγάλη σταδιοδρομία στον δικαστικό κλάδο και έχει δίκιο όταν αναφέρει ότι οι πρόεδροι του ανώτατοι δικαστηρίου επιλέγονται με κυβερνητική απόφαση.
Ωστόσο, υπενθύμισε ότι η κ. Θάνου ήταν 9η στη σειρά για την προεδρία του Άρειου Πάγου το 2015, άρα παρακάμφθηκαν οκτώ άτομα, κάτι που σημαίνει ότι είχε μεγάλη κυβερνητική εύνοια επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Θάνου έχει δηλώσει πως θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη σε περίπτωση απομάκρυνσής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, πριν ολοκληρωθεί η θητεία της καθώς θεωρεί την ρύθμιση αντισυνταγματική και παράνομη.
Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως αν η πρώην σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα θέλει μπορεί να πάει στα δικαστήρια, όμως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει μία πραγματικά ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ