Κυβέρνηση

Υφ. Aνάπτυξης: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου εξηγεί γιατί θα ψηφίζει "ναι" σε όλα τα νομοσχέδια, απαντά στο ερώτημα αν είναι αριστερός ενώ αναφέρεται στον Πάνο Καμμένο και τον Κώστα Ζουράρι.

Όπως ανέφερε σχετικά με το "ναι" του στα κυβερνητικά νομοσχέδια "την προηγούμενη εβδομάδα θέσατε ένα καίριο ερώτημα στον κ. Καμμένο. Τον ρωτήσατε πώς είναι δυνατόν ο Κοτζιάς πέρυσι να είναι ο καλύτερος ΥΠΕΞ και εφέτος ο χειρότερος. Όπως απάντησε 'δόθηκε εντολή για διαπραγμάτευση από Τσίπρα- Καμμένο με τη Συμφωνία η λύση να έρθει μετά τις εκλογές.

Εδώ ανακύπτει ερώτημα και συμπέρασμα. Εφόσον διαφωνείς με τον Κοτζιά γιατί του δίνεις εντολή διαπραγμάτευσης; Και ένα συμπέρασμα, γνώριζες ότι θα έρθει λύση και είπες να έρθει πριν από τις εκλογές. Έρχεται ο Ιούνιος, σωστά δεν ψηφίσαμε την πρόταση μομφής της ΝΔ. Έρχεται Σεπτέμβριος. Ουδέποτε εισηγήθηκε στα μέλη της ΚΟ να αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Οκτώβριος, Νοέμβριος, ουδέποτε εισηγήθηκε.

Αλλά το κόμμα εκινείτο με το τι θα γίνει στη γείτονα χώρα. Οπότε φθάσαμε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαν αναπτυχθεί θέσεις μέσα στην ΚΟ όπως του Παπαχριστόπουλου που είπε θα ψηφίσει τη Συμφωνία, όπως της Κουντουρά που ήταν υπέρ της λεγόμενης εθνικής θέσης του 2007/2008 στο Βουκουρέστι. Τον Ιανουάριο του 2019 ήμασταν κόμμα σε αποσύνθεση.

Ουδέποτε ο Πάνος Καμμένος είπε 'εγώ θα ρίξω τον Τσίπρα'. Κι έρχομαι στην ψήφο εμπιστοσύνης... Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού η παραμονή ή όχι ενός υπουργού ή υφυπουργού, Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν συνδέεται με τις Πρέσπες για τέσσερα λογικά επιχειρήματα..."

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ