«Εργαζόμαστε μεθοδικά και με σχέδιο, εργαζόμαστε με υπομονή και επιμονή και τελικά εργαζόμαστε αποτελεσματικά, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ότι το κράτος είναι εδώ, η αστυνομία τους φυλάσσει και τους προφυλάσσει και καταπολεμά το έγκλημα».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του νέου κτιρίου του αστυνομικού τμήματος των Κρεστένων, στην Ηλεία.
Όπως πρόσθεσε, «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή παραβατικότητας, είτε αυτή αφορά την κοινή εγκληματικότητα, είτε αφορά τα θέματα που σχετίζονται με κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, η βία ανηλίκων, τα θέματα της οπαδικής βίας», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «έτσι χτίζεται η ασφάλεια στον τόπο μας, έτσι υλοποιούμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο για την ασφάλεια».
Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε πως «για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της περαιτέρω εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, θα ιδρυθεί τμήμα Συνοριακών Φυλάκων στην περιοχή του Κατάκολου, ως σημείο εισόδου στη χώρα, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης με την άφιξη κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι».
«Αυτό για το οποίο θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους», συνέχισε, «είναι ότι, θα υπηρετούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλο το 24ωρο, όλο τον μήνα, όλο τον χρόνο την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».
Ακόμη, ανέφερε ότι «σύντομα, με τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου, που αποτελεί τμήμα της 'Ολυμπίας Οδού', θα ιδρυθεί και τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων 'Ολυμπίας Οδού'».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσιος Μπαλιούκος, ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «για την ολοκλήρωση του έργου και τη μετεγκατάσταση του τοπικού αστυνομικού τμήματος σε ένα σύγχρονο κτήριο στα Κρέστενα», ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης.
Στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια των εγκαινίων, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγος Θεόδωρος Τσάτσαρης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή ημέρα αποτελεί για όλους μας σημείο αναφοράς και αφετηρία μιας νέας εποχής ασφάλειας, λειτουργικότητας και εξυπηρέτησης του πολίτη, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων».
Στην συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Πύργο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Στάθη Καννή, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα ενίσχυσης αστυνόμευσης της περιοχής.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «όλα τα ζητήματα θα αξιολογηθούν με ειδικό σχέδιο δράσης, για το οποίο θα ενημερώσει ο ίδιος τον δήμαρχο μέσα στις επόμενες ημέρες», ενώ ανακοίνωσε πως «το ειδικό σχέδιο θα υποστηριχθεί με ενίσχυση της ΟΠΚΕ, που ήδη βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στην περιοχή, με επιπλέον άτομα».