Αυτοδιοίκηση

Τριπλός κόμβος στον Σκαραμαγκά: Μεγάλη αποσυμφόρηση στην Δυτική Αττική

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Δυτική Αττική,ο Τριπλός Κόμβος στον Σκαραμαγκά βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για την τελική ευθεία υλοποίησής του.

Η δημοπράτηση για το έργο που θα φέρει μεγάλη αποσυμφόρηση στην περιοχή είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προετοιμασίες για την έναρξη του διαγωνισμού είναι σχεδόν ολοκληρωμένες καθώς εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη ενώ τρέχουν και οι απαλλοτριώσεις.

Ένα από τα τελευταία βήματα είναι το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027, προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος αναμένεται στις αρχές του 2024. Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως εθνικής σημασίας και έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του υπουργειο Μεταφορών και Υποδομών. Τεχνικός Σύμβουλος του έργου είναι η εταιρεία ΣΑΛΦΩ.

Το κόστος του έργου σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα οριστικοποιηθεί και επικαιροποιηθεί το σημερινό κόστος του έργου, ειδικότερα με τις μεγάλες αυξήσεις σε υλικά και ενέργεια. Το έργο προορίζεται προς ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής στην προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά, πρόκειται για έργο-ανάσα για τη Δυτική Αττική. Με την κατασκευή του τριπλού κόμβου θα υπάρχει απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λεωφόρο Σχιστού, θα συνδεθεί η ημιδιανοιγμένη στο νότιο άκρο της, Περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν και ο διανοιγμένες Σήραγγες, που είναι στη στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν την Λίμνη Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ