Αυτοδιοίκηση

Ο νέος Αμερικανός Πρέσβης Τζορτζ Τσούνης υποσχέθηκε να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη

Να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη υποσχέθηκε χθες βράδυ στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης.

Την στιγμή που ο προκάτοχος του Τζέφρυ Πάιατ ερχόταν πολύ συχνά στην περιοχή μας (το έκανε 8 φορές κατά την θητεία του στην Ελλάδα), ο ομογενής Τζορτζ Τσούνης πήγε ήδη στους δυο μήνες της παρουσίας του στην χώρα μας σε αρκετές περιοχές, αλλά ακόμα δεν επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη, το λιμάνι της οποίας οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν συνέχεια. Από εδώ άλλωστε προωθούν τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού υλικού προς τις βαλκανικές και βαλτικές χώρες, επισημαίνει το evros-news.gr.

Κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής καθιερωμένης δεξίωσης στον κήπο της Αμερικανικής πρεσβευτικής οικίας στην Αθήνα, όπου γιορτάστηκε για πρώτη φορά, έπειτα από δύο χρόνια λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η επέτειος της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Φωτογραφήθηκε με τον κ.Τσούνη και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την πόλη του Έβρου, κάτι που αποδέχθηκε. Όπως έγραψε μάλιστα ο κ.Ζαμπούκης:

“Με τον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνη που είχα τη χαρά και την τιμή να συναντήσω στην Πρεσβεία με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Ανεξαρτησίας».

Στην πρόσκλησή μου να επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη, ανταποκρίθηκε θετικά δηλώνοντας ότι ανυπομονεί να γνωρίσει από κοντά την πόλη που αλλάζει και εξελίσσεται σε κόμβο ενέργειας, μεταφορών και ασφάλειας”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...