Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Πατούλης: Νέα πνοή στην Αττική με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί

Στα μεγάλα έργα τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν εντός της τριετίας, εκσυγχρονίζοντας το πρόσωπο της Αττικής αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά υπέρ των πολιτών, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Περιοδικό «Εργοταξιακά Θέματα».

Ερωτηθείς σχετικά με τα εργοτάξια τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα στην Αττική, ο κ. Πατούλης αφού υπογράμμισε πως «τα επόμενα 3 χρόνια, θα είναι χρόνια σκληρής δουλειάς και προσφοράς στον πολίτη», επισήμανε ότι στο επίκεντρο των πολιτικών της διοίκησης της Περιφέρειας είναι η επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης εμβληματικών έργων με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, το οποίο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. «Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η Α’ Φάση, ενώ παράλληλα προχωράμε στο σχεδιασμό της Β’ Φάσης» τόνισε και ανακοίνωσε πως και άλλα πολύ σημαντικά ώριμα έργα, αναμένεται να συμβασιοποιηθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα εξής:

1. Συντήρηση ‐ Βελτίωση οδοστρώματος, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των οδικών αξόνων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. & της Λ. Κηφισού και των προσβάσεων του, στα όρια αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής προϋπολογισμού 15.000.000,00 € (με το ΦΠΑ).

2. Επεμβάσεις Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ978101040) προϋπολογισμού 15.000.000,00 € (με το ΦΠΑ).

3. Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο Πρωτεύον Αστικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Αττικής (2017ΕΠ58500007) προϋπολογισμού 15.000.000,00 € (με το ΦΠΑ).

4. Συντήρηση υπόγειων διαβάσεων πεζών και οχημάτων στο Πρωτεύον Αστικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Αττικής (2014ΕΠ58500078) προϋπολογισμού 2.500.000,00 € (με το ΦΠΑ

5. «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Περάματος» προϋπολογισμού 4.092.000,00 € (με το ΦΠΑ).

«Όραμα μας να καταστήσουμε την Αττική, Περιφέρεια-Πρότυπο»

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναπτύσσοντας το όραμα του για τον εκσυγχρονισμό της Αττικής, τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει μία «Περιφέρεια-Πρότυπο με ανθρώπινο πρόσωπο και απολύτως λειτουργική για τους πολίτες της». Σ΄αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε σχεδιάζονται πολλά και σημαντικά έργα, άλλα πιο ώριμα όπως η Δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό όρμο και άλλα που είναι ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας και της ωρίμανσης όπως η «Ανάπλαση ανάδειξη και ενοποίηση των δημόσιων χώρου του παράκτιου μετώπου της Αττικής από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο», η οποία αποτελεί μια συνολική προσέγγιση της περιοχής του Παραλιακού μετώπου της Αττικής και των οχτώ παράκτιων δήμων και περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

«Αυτές οι παρεμβάσεις που προτείνουμε στόχο έχουν την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και τη δημιουργία ενός ενιαίου Παραλιακού μετώπου της Αττικής από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο συνολικής έκτασης περίπου 70 χλμ (το αστικό κομμάτι 22χλμ και το υπόλοιπο 48χλμ ) με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό την άθληση, την ψυχαγωγία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στο εθνικό κάλεσμα η Περιφέρεια παραμένει σταθερά παρούσα»

Κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ για τη διενέργεια rapid test καθημερινά σε χιλιάδες πολίτες σε όλη την Αττική, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 20.000, ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: « Μέσα από τη διενέργεια χιλιάδων rapid test αλλά και μοριακών ελέγχων σε όλη την Αττική, με προτεραιότητα τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στοχεύουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, ανακόπτοντας την αλυσίδα μεταδοτικότητας. Ζούμε μία πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολη κατάσταση, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα τα καταφέρουμε. Στο εθνικό κάλεσμα, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να δηλώνει παρούσα με στοχευμένες δράσεις που έχουν ως επίκεντρο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η αφυδάτωση των υπηρεσιών μας»

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται με στόχο την επανεκκίνηση της χώρας, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε «πως απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει πιο λειτουργική η Αυτοδιοίκηση υπέρ των πολιτών, είναι να εφαρμοστεί επιτέλους στην πράξη η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταφοράς αρμοδιοτήτων και πόρων προς τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας πως «μαζί με τις αρμοδιότητες επιβάλλεται και η ενίσχυση των φορέων αυτοδιοίκησης με το απαιτούμενο προσωπικό. «Στην Περιφέρεια Αττικής το τελευταίο διάστημα έχουμε χάσει 150 έμπειρα στελέχη μας τα οποία μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Αυτή η σημαντική αφυδάτωση των υπηρεσιών μας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργικότητά μας και δεν μπορεί να συνεχιστεί» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ