σημείο φόρτισης αυτοκίνητων
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Ναυπλιέων: Το σχέδιο για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Πρόταση για χρηματοδότηση ύψους 49.600 ευρώ που αφορά στη Σύνταξη Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) υπέβαλε ο δήμος Ναυπλιέων. Το σχέδιο που θα προβλέπει τα σημεία  φόρτισης και τις θέσεις στάθμευσης των ηλεκτρικών οχημάτων θα αποτελέσει ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο δήμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως μετά την εκπόνηση του ΣΦΗΟ, και έχοντας πλέον πλήρη εικόνα για τις απαιτούμενες υποδομές φόρτισης, θα ακολουθήσει υλοποίηση του σχεδίου με πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η ηλεκτροκίνηση λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της βρίσκεται ψηλά στις επιλέξιμες δράσεις.

«Η δημοτική μας αρχή αποδεικνύοντας μια ακόμη φορά ότι η εγρήγορση, η ταχύτητα και ο προγραμματισμός ανήκουν στα προτερήματα της οδήγησε το δήμο μας στην πρώτη σειρά εκκίνησης της πορείας για τη μετάβαση σε ένα μοντέλο μετακινήσεων φιλικό προς το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ