Μπακογιάννης
Αυτοδιοίκηση

Δύο εκατ. για το Μεγάλο Περίπατο «ώστε να δούμε πώς θα λειτουργήσει»!

«Έχω φάει πάρα πολύ "ξύλο" για τον Μεγάλο Περίπατο», παραδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, για το έργο που στοίχισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, υποστήριξε ότι ήταν πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

Αναφορικά με την οδό Πανεπιστημίου επεσήμανε ότι «βγήκε και δεν βγήκε» ενώ προανήγγειλε το ξεκίνημα μιας μόνιμης, μεγάλης κλίμακας, ανάπλασης του συγκεκριμένου δρόμου εντός του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά. Ακόμη μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα, τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021. Επιπλέον παραδέχθηκε ότι δεν είναι ανάπλαση το βαμμένο οδόστρωμα ή η ζαρντινιέρα. Επίσης ομολόγησε ότι όλο αυτό ήταν ένα πείραμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι το έργο –έστω και με την προσωρινή μορφή του– λειτουργεί, ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά, αν και όπως υποστήριξε, «κυκλοφοριακά λειτουργεί».

Για τις ζαρντινιέρες με τους φοίνικες και τα χόρτα που έχουν ξεραθεί πλέον στην Πανεπιστημίου, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ