Καθαρισμός γκράφιτι
Αυτοδιοίκηση

Θεσσαλονίκη: Καθαρίζει η πόλη από γκράφιτι και οπαδικά συνθήματα

Στόχος, να απομακρύνουν από τους τοίχους, τα παγκάκια και όλο τον αστικό εξοπλισμό τα γκράφιτι, τις μουντζούρες και τα γραμμένα οπαδικά συνθήματα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με τη συντήρηση του πρασίνου, την αντικατάσταση φυτών και δέντρων και τον καθαρισμό του “Πάρκου των Εποχών” από τα γκράφιτι, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη.

 

“Είχαμε την κατάληψη του πάρκου των εποχών από τα στάχυα. Προχωρήσαμε στο κούρεμά τους και θα απομακρύνουμε ξερά δέντρα, θα προχωρήσουμε σε νέες φυτεύσεις. Παράλληλα, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Καθαριότητας, καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε το πάρκο, το οποίο χρησιμοποιεί πολύς κόσμος και βγάζουμε γκράφιτι με πιεστικό. Σε δεύτερη φάση θα χρησιμοποιήσουμε ειδικά χημικά για τα μάρμαρα”, είπε ο κ. Δημητριάδης.

 

Πέρα από τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης που έπιασαν δουλειά στη Νέα Παραλία, είναι σε εξέλιξη και εργολαβία της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων για τον καθαρισμό των μνημειακών χώρων, των πάρκων αλλά και των αγαλμάτων σε ολόκληρη την πόλη.

Η αρχή έγινε από το κέντρο και συγκεκριμένα από την Καμάρα, ενώ ακολούθησε η πλατεία Ναυαρίνου και άλλες περιοχές με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

 

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση είναι πως τη μία μέρα καθαρίζονται οι χώροι και την επόμενη είναι ξανά μουντζουρωμένοι και βανδαλισμένοι, εξαιτίας της έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας από μερίδα πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τοίχος στην Καμάρα, δίπλα στην αψίδα του Γαλέριου, ο οποίος καθαρίστηκε από τα σπρέι και τα συνθήματα και λίγες ημέρες αργότερα άγνωστοι άφησαν και πάλι τα “ίχνη” τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ