Αυτοδιοίκηση
Ενημερώθηκε στις:

Κορωνοϊός: Η Καστοριά ζητά να τεθεί σε καραντίνα

Την κήρυξη του νομού Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν από την κυβέρνηση οι τοπικοί φορείς της περιοχής, οι οποίοι είναι θορυβημένοι από τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ζητούν να τεθεί ο νομός σε καραντίνα και κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με στόχο τη λήψη μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του Covid-2019, ο οποίος στην Καστοριά εμφανίζει σαφώς υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσον όρο.

«Έχουμε 14 κρούσματα κορωνοϊού σ’ έναν πληθυσμό 42.000 κατοίκων, όπου οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής.

Προανήγγειλε δε, την κατάθεση αιτήματος στην κυβέρνηση, ώστε ο νομός Καστοριάς να κηρυχθεί «σε καραντίνα, με επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβράδυνση εξάπλωσης του ιού».

«Υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε ιατρούς και νοσηλευτές. Αυτό δημιουργεί δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες άλλα και πρόβλημα στο ίδιο το προσωπικό» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Σαββόπουλος, μην κρύβοντας την ανησυχία του για τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν – πέραν του κ. Σαββόπουλου, οι δύο βουλευτές του νομού, οι τρεις δήμαρχοι και ο διευθυντής του τοπικού Νοσοκομείου.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 228, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκαν ακόμη 38 νοσούντες.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί αριθμούν σε τέσσερις, καθώς το πρωί της Κυριακής κατέληξε ένας 53χρονος από την Κοζάνη. Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός 66χρονου από την Ηλεία, ενός 90χρονου από την Πτολεμαΐδα και ενός 67χρονου από τη Ζάκυνθο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...