Αυτοδιοίκηση

Σάμος: Ο Δήμαρχος διώχνει μετανάστες για να μην κάνουν κατάληψη στην πλατεία - Βίντεο, Εικόνες


Σε έξαλλη κατάσταση ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, διώχνει πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη σε πλατεία του νησιού.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, προσπάθησε να αποτρέψει επιχείρηση κατάληψης της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας του νησιού από ομάδα μεταναστών και προσφύγων.

Επεισόδιο μεταξύ ομάδας μεταναστών και του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού, Βαθύ.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ομάδα μεταναστών και προσφύγων φέρεται να επιχείρησε να πραγματοποιήσει κατάληψη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στη πλατεία Πυθαγόρα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μετανάστες να κάνουν κατάληψη της πλατείας.

Gepostet von Samos24.gr am Dienstag, 17. Dezember 2019

Στο σημείο έσπευσε και ο δήμαρχος, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να απωθεί τους επίδοξους «καταληψίες».

Μάλιστα, σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα «samos24.gr», ο κ. Στάντζος ακούγεται να φωνάζει «go now» (σ.σ. φύγεται τώρα) και «φύγετε όλοι από ‘δω, τώρα».

«Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου.

Πριν λίγο στη πόλη της Σάμου

Gepostet von Samos24.gr am Dienstag, 17. Dezember 2019

Επεσήμανε δε, ότι «θέλουμε λύση αυτήν τη στιγμή» και κάλεσε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες «να φύγουν από το νησί».

Στο μεταξύ, στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος το μεσημέρι υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Αμφότεροι επισκέφτηκαν τις δυνάμεις της Frontex, οι οποίες περιπολούν στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, και αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επίλυση του ζητήματος, προβλέπει το κλείσιμο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ και τη δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, κάτι στο οποίο αντιτίθενται οι τοπικές αρχές.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ