Αυτοδιοίκηση

Ο δήμαρχος Χίου «απέβαλε» βασκική ΜΚΟ για μετανάστες από το νησί

Στην αποχώρηση από τη Χίο προχώρηση η βασική ΜΚΟ Salvamento Maritimo Humanitario (SMH), μετά από απόφαση του Δημάρχου του νησιού.

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανακοίνωσε στον επικεφαλής της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Salvamento Maritimo Humanitario (SMH) ότι πρέπει να αποχωρήσουν καθώς δεν ενημερώθηκε ο δήμος για το εγχείρημά τους.

Επιπλέον, μετά και από σχετική συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο - και προκλήθηκε από περιοίκους της υπό δημιουργία δομής- δεν επιθυμούν να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Τονίζεται δε ότι υπήρξε και σχετικό αρνητικό ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Η βασκική οργάνωση επρόκειτο να λειτουργήσει κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρώην ιδιωτική κλινική της Χίου για την εξυπηρέτηση αναγκών προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος
Ελληνοτουρκικά 0

Κλίμα έντασης στα σύνορα! Την ώρα που η Τουρκία πιέζει τον Έβρο, η στάση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως φέρνει κύμα αντιδράσεων

Το «Δόγμα Οζάλ» για το Μεταναστευτικό-Σειρά δημοσιευμάτων του ελληνικού τύπου μιλούν για ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος...
Ελληνοτουρκικά 0

Τέλος οι βόλτες - Το επίσημο έγγραφο-σφαλιάρα που πέταξε έξω από την Ελλάδα ανώτατο στέλεχος Τούρκων εθνικιστών που ήθελε...παιχνίδια

Ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής εξέπεμψαν οι ελληνικές αρχές στον Έβρο, μπλοκάροντας την είσοδο και επιβάλλοντας 3ετή...