Άδωνι Γεωργιάδη
Πολιτική

Εξοργιστικός κυνισμός Άδωνι! "Τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα πληρωθούν ποτέ – Τα εξόφλησαν οι πολίτες από την τσέπη τους"

Ένα μνημείο πολιτικής αναλγησίας και απροκάλυπτης πρόκλησης απέναντι στην κοινωνία που ματώνει καθημερινά, ξεδιπλώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο διά στόματος Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Υπουργός Υγείας, επιδιδόμενος σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, παραδέχθηκε δημόσια αυτό που το κοινό αίσθημα υποψιαζόταν εδώ και χρόνια: ότι τα ιλιγγιώδη χρέη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αγγίζουν πλέον τα 530 εκατομμύρια ευρώ, δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ, καθώς έχουν ήδη «φορτωθεί» στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων μέσω των τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων!

Η απίστευτη αυτή παραδοχή ήρθε ως απάντηση στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, Θεώνη Κουφονικολάκου. Όταν η ίδια κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να ελέγξει τα τιμολόγια για το κόστος της εναρκτήριας εκδήλωσης του κόμματός της στο Θησείο—μετά τις ύποπτες αιχμές του Υπουργού για τα οικονομικά της—και τον προκάλεσε να ανοίξει παράλληλα τον μαύρο φάκελο με τα δάνεια της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να επιτεθεί, βαφτίζοντας ως «λαϊκισμό» τη στοιχειώδη απαίτηση για διαφάνεια.

Το κόλπο των τραπεζών: «Οι πολίτες πλήρωσαν τα δάνεια των κομμάτων»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκάθαρε, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι οι τράπεζες έχουν ουσιαστικά διαγράψει αυτές τις οφειλές από τα δικά τους βάρη.

Η θεωρία της ανακεφαλαιοποίησης κατά Γεωργιάδη

«Τα χρέη των κομμάτων έχουν ενταχθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια στις προβλέψεις ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ιδρυμάτων. Για τις τράπεζες, αυτά τα δάνεια δεν αποτελούν πλέον ζημία. Έχουν εξοφληθεί πλήρως από την ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε ανερυθρίαστα ο Υπουργός.

Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια που σπατάλησαν τα κόμματα εξουσίας, πληρώθηκαν από τα δεκάδες δισεκατομμύρια του δημόσιου χρήματος που δόθηκαν για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος, την ίδια ώρα που οι απλοί δανειολήπτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ!

«Μόνο θα αυξάνονται»: Το μαθηματικό παράδοξο της ασυλίας

Ο Υπουργός Υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, περιγράφοντας τα οικονομικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας με όρους που θυμίζουν... τις περιπέτειες ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού στα χρόνια των μνημονίων. Ισχυρίστηκε ότι, παρά τη δραματική περικοπή των δαπανών, οι τόκοι έτρεχαν με εφιαλτικούς ρυθμούς, καθιστώντας την αποπληρωμή αδύνατη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όταν ανέλαβε την αντιπροεδρία του κόμματος, οι ετήσιοι τόκοι ανέρχονταν σε 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κρατική επιχορήγηση ήταν μόλις 4 εκατομμύρια. «Υπάρχει περίπτωση να βγει αυτό το νούμερο;», αναρωτήθηκε ρητορικά, συμπληρώνοντας με θράσος ότι η ΝΔ δανειστηκε 150 εκατομμύρια και έχει ήδη επιστρέψει 200 εκατομμύρια, αλλά εξακολουθεί να χρωστάει λόγω των τοκοχρεολυσίων.

Ωστόσο, ενώ για τους απλούς πολίτες που βρίσκονται στην ίδια ακριβώς παγίδα ο κ. Γεωργιάδης δεν έδειξε ποτέ την ίδια κατανόηση, για το κόμμα του θεωρεί φυσιολογικό να μην πληρωθεί τίποτα: «Τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν ποτέ να εξοφληθούν. Μόνο θα διογκώνονται. Η ΝΔ λαμβάνει 4 εκατομμύρια το χρόνο και οι υποχρεώσεις είναι 20 εκατομμύρια», κατέληξε.

 Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Το «τζάμπα πέθανε» ισχύει μόνο για τον λαό;

Η στάση αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη προκαλεί βαθιά οργή, αν αναλογιστεί κανείς το πολιτικό του παρελθόν. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ως Υπουργός των μνημονίων έκλεινε νοσοκομεία και θεραπευτήρια για να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού και να ικανοποιηθούν οι ξένοι δανειστές. Πρόκειται για τον ίδιο αξιωματούχο που πριν από λίγο καιρό διακήρυττε προκλητικά ότι «το τζάμπα πέθανε», προκειμένου να δικαιολογήσει τις αιματηρές αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων που επιβαρύνουν τους ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν όμως η συζήτηση έρχεται στα χρέη του δικού του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται απόλυτα θετικός ακόμα και στην πλήρη παραγραφή τους. Όταν μάλιστα οι δημοσιογράφοι του επεσήμαναν ότι αυτή η πρακτική συνιστά καθαρή κλοπή εις βάρος των πολιτών, εκείνος απάντησε υποτιμητικά: «Ξέρετε γιατί δεν διαγράφονται επίσημα αυτά τα δάνεια; Γιατί όλοι φοβούνται τον λαϊκισμό!». Με αυτή τη φράση, ο Υπουργός απέδειξε ότι η κυβέρνηση θεωρεί «λαϊκισμό» την ισονομία, επιβεβαιώνοντας πως στη χώρα μας υπάρχουν δύο ταχύτητες: οι πολίτες που καταστρέφονται για τα χρέη τους και τα κόμματα εξουσίας που απολαμβάνουν μια σκανδαλώδη, αιώνια ασυλία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ