Την Τετάρτη 4 Ιουνίου θα μεταβεί στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Badr Abdelatty.
Ο ίδιος θα συνοδεύεται από στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Αλ Σίσι
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μονή Σινά, μετά την πρόσφατη απόφαση της αιγυπτιακής Δικαιοσύνης.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης του προσκυνηματικού και ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Μονής και την επίλυση του ζητήματος με τρόπο θεσμικό.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η λύση βρίσκεται στην ήδη καταγεγραμμένη κοινή κατανόηση των δύο πλευρών, καθώς και σε όσα είχαν συμφωνηθεί κατ΄ιδίαν και ανακοινωθεί δημοσίως κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου στην Αθήνα στις 7 Μαΐου.
Στην Αίγυπτο μεταβαίνει την Δευτέρα ελληνική αντιπροσωπεία
Συμφώνησαν ακόμη ότι στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου, ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αίγυπτο για την περαιτέρω επεξεργασία της συμφωνίας με σκοπό την ταχεία ολοκλήρωση της.
Στην αντιπροσωπεία θα μετέχουν αξιωματούχοι από τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και ΥΠΕΞ.