Πολιτική

Φλωρίδης για Κολωνό: "Θα αποφασίσουν δικαστές και ένορκοι"

Το Μεικτό Ορκωτό, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη του Κολωνού, συγκροτείται από σώμα επτά ισότιμων δικαστών την πλειοψηφία των οποίων έχουν οι ένορκοι, ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος ταυτοχρόνως ξεκαθάρισε: «Δεν ξέρουμε τί θα αποφασίσει, αλλά νομίζω ότι ειδικά στο δικαστήριο που συγκροτείται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή από τακτικούς δικαστές και από πολίτες, οι οποίοι κληρώνονται ως ένορκοι, χρειάζεται περισσότερο σεβασμό».

Ο κ. Φλωρίδης, αναφέρθηκε στο θέμα όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος σε παρέμβασή του, με αιχμή την εισαγγελική πρόταση χθες για την υπόθεση της ανήλικης, είπε ότι “το τελευταίο αποκούμπι του κάθε Έλληνα είναι η Δικαιοσύνη, η οποία δυστυχώς δεν είναι μόνο τυφλή είναι και κουφή. Δεν ακούει την κραυγή του κάθε Έλληνα. Και τώρα έρχεται μια απόφαση σε πλήρη αναντιστοιχία. Αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη τί άλλο είναι η πολιτική εξουσία παρά οργανωμένη ληστεία”.

«Πρόκειται για μια δίκη, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος να υποστεί μεγάλο πρόβλημα το θύμα. Επομένως το τί διαδραματίζεται σε εκείνον τον χώρο, εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω. Η δίκη αυτή, διεξάγεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού, την πλειοψηφία του οποίου έχουν οι ένορκοι. Κατά συνέπεια το δικαστήριο συγκροτείται από επτά ισότιμους δικαστές και αυτό το δικαστήριο θα αποφασίσει με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ενώπιόν του», είπε ο κ. Φλωρίδης και προσέθεσε ότι η Βουλή είναι ο χώρος όπου η νομοθετική εξουσία ανεξάρτητη ασκεί το δικό της έργο και σε έναν άλλο χώρο η δικαστική εξουσία ασκεί τον δικό της ρόλο, το δικό της καθήκον.

Όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, είπε ότι “Δεν μπορεί να ληστεύετε τη Δικαιοσύνη. Κάποιοι επιχειρούν συγκάλυψη. Δεν υπάρχει πολύ ή ολίγον παιδοβιαστής. Πραγματικά ισόβια. Να μην ξαναδούν τον ήλιο και χημικός ευνουχισμός” και ρώτησε αν είναι ικανοποιημένος από την εισήγηση της εισαγγελέως, ο κ. Φλωρίδης απάντησε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης οποιασδήποτε σοβαρής χώρας δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει τί λένε και τί αποφασίζουν οι δικαστές, πολύ δε περισσότερο όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης αγνοεί απολύτως το πως εξελίχθηκε η δίκη εκεί. “Εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης οποιασδήποτε σοβαρής χώρας, είναι σε διαρκή σχολιασμό των αποφάσεων που λαμβάνει η Δικαιοσύνη, τότε η Δημοκρατία καταλύεται και τέτοια συμβολή δική μας δεν υπάρχει”, προσέθεσε ο κ. Φλωρίδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...