Πολιτική

Φάμελλος για μη κρατικά πανεπιστήμια: "Απαράδεκτο το νομοσχέδιο"

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το νομοσχέδιο που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το νομοσχέδιο λέγοντας ότι «στρέφεται κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας, κατά των νέων της χώρας μας, κατά του Συντάγματος».

«Μέσα στη Βουλή καταθέσαμε ένσταση αντισυνταγματικότητας, αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Δεν μπαίνουμε σε μια αποπροσανατολιστική συζήτηση που θα εξέτρεπε τη συζήτηση και θα συσπείρωνε τη Νέα Δημοκρατία», σχολίασε και τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει τον αγώνα, στηρίζοντας τις προσφυγές που θα κατατεθούν.

Ο κ. Φάμελλος, επιπλέον έκανε ειδική αναφορά στα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για sugar daddies, λέγοντας ότι καταδικάζει αυτά τα στερεότυπα ενώ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του κομμουνισμού. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αναφέρεται με στερεοτυπικό λόγο σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θέλοντας να εξυπηρετήσει- όπως υποστήριξε -το συντηρητικό αφήγημα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Φάμελλος, η Σοβιετική Ένωση καθιέρωσε πρώτη ως αργία την Ημέρα της Γυναίκας ενώ έδωσε το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Οδησσό καταδικάζοντας, όπως είπε, τη ρωσική επίθεση. Όμως, ζήτησε ενημέρωηση από τον υπουργό Εξωτερικών για τα όσα συμφώνησε η Αθήνα με το Κίεβο, ενώ σημείωσε ότι η στάση της Αθήνας ενισχύει τον πόλεμο. «Είμαστε συμπαραστάτες, όμως η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στην Ουκρανία όχι με όπλα αλλά με την διπλωματία», συμπλήρωσε.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ