Πολιτική

Μαρινάκης για Αρβανίτη: Όταν είσαι Έλληνας ευρωβουλευτής βάζεις τη χώρα πάνω από το μικροκομματικό συμφέρον

Η κυβέρνηση κινείται σε τρεις κατευθύνσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Γα το ψήφισμα της ΕΕ για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο κ. Αρβανίτης για δεύτερη φορά επιβεβαίωσε ότι όλο αυτό το οποίο ήταν δήθεν μια μεγάλη καταδίκη για τη χώρα, ένα συκοφαντικό ψήφισμα από συγκεκριμένα κόμματα, ήταν ουσιαστικά δημιούργημα, κατά κανόνα, της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συγκεκριμένα των Ελλήνων ευρωβουλευτών και ακόμα πιο συγκεκριμένα του κ. Αρβανίτη και μάλιστα καμάρωνε ότι ήταν ο συντάκτης ενός ψηφίσματος και κυρίως ενός άρθρου που ζητούσε να κοπούν χρήματα από τη χώρα του», σημειώνει.

«Ήταν πολύ ενθαρρυντικά τα στοιχεία των τιμοκαταλόγων μετά την εφαρμογή των τεσσάρων παρεμβάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης,. Οι πρώτες ενδείξεις επιβεβαιώνονται και από τις αντίστοιχες τιμές στο ράφι. Η παρέμβαση Σκρέκα είναι μία ολιστική παρέμβαση (…) που εξορθολογίζει τις τιμές τιμοκαταλόγου, τις μειώνει, έτσι ώστε οι εκπτώσεις που θα παραμείνουν και θα έχουν οι καταναλωτές να είναι καθαρές και στο τέλος της ημέρας να έχουν μείωση».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Πλέον, μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε προωθητικές ενέργειες προβολής του προϊόντος, αν δεν το ανατιμήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα ανατιμημένα προϊόντα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σε φέτος κατά 80%. Αυτό ήδη απέδωσε. (…) Και έχουμε χαμηλότερες τιμές τιμοκαταλόγου και δεν ελαττώθηκαν οι προσφορές».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«Να συμφωνήσουμε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό, είναι πραγματικότητα. Είναι η πιο επίμονη εισαγόμενη πληθωριστική κρίση. Αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπί που το πατάγαμε να το λύσουμε, θα το είχαμε εξάγει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. (…) Κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις, έκτακτες παρεμβάσεις, αύξηση εισοδημάτων, έλεγχοι. Αυτό είναι το πλέγμα της πολιτικής. Δεν είμαστε από εκείνους που κοροϊδεύουμε τον κόσμο και τους λέμε σε έναν μήνα θα τελειώσουν όλα. Πρώτα εφαρμόζουμε μια πολιτική και τη μετράμε και περιμένουμε να έχει αποτέλεσμα».

Για την Ασημακοπούλου

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σχετικά με τα μαζικά mails που στάλθηκαν σε Έλληνες του εξωτερικού, ενόψει ευρωεκλογών, λέει:

«Το μείζον είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, απάντησε ξεκάθαρα ότι δεν έδωσε τα συγκεκριμένα στοιχεία. Υπάρχει μια διαδικασία για τους υποψηφίους η οποία ακολουθείται από όλους, η οποία σε καμία περίπτωση δε δίνει mails. Δεν πρέπει αυτό να το συνδέουμε με την επιστολική ψήφο. Προσπαθεί η αντιπολίτευση να συνδέσει δύο άσχετα μεταξύ τους περιστατικά».

Ο ίδιος σημειώνει πως:

«Η κα Ασημακοπούλου έχει δώσει απαντήσεις, μιλάμε για ένα μέλος του Ευρωκοινοβουλίου που τιμά της χώρα της στο εξωτερικό, δίνει μάχες για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ένα άλλο θέμα είναι το ζήτημα της καταγγελίας. Ορθώς η ανεξάρτητη Αρχή θα το ερευνήσει, δεν μπορώ να ξέρω πώς βρέθηκαν κάποια mails στην κατοχή ενός ευρωβουλευτή. Σίγουρα πάντως όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο και το αδιάβλητο των εκλογών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...