Πολιτική

Χρήστος Τεντόμας: Απαλλάχτηκε με βούλευμα για την υπόθεση του ανακριβούς Πόθεν Έσχες

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απηλλάγη από κάθε κατηγορία ο Χρήστος Τεντόμας, πρώην αντιδήμαρχος και νυν αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Η υπόθεση αφορά την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε, το καλοκαίρι του 2023, η Αρχή για το Πόθεν Έσχες στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την κατηγορία «της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, κατ’ εξακολούθηση και για ποσό 800.000 ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

       Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση και στην συνέχεια κύρια ανάκριση, μετά το τέλος της οποίας υπήρξε απαλλακτική εισαγγελική πρόταση. Οι ισχυρισμοί του Χρήστου Τεντόμα ενώπιον της Δικαιοσύνης κρίθηκαν αληθείς, μετά από πλήρη φορολογικό έλεγχο, τον έλεγχο των τραπεζικων καταθέσεων και του Πόθεν Έσχες. Σε δήλωση του ο Χρήστος Τεντόμας αναφέρει ότι δικαιώθηκε πλήρως και ότι «η στοχευμένη προσπάθεια προσωπικής, πολιτικής συκοφάντησης και σπίλωσής μου έπεσε στο κενό»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...