Πολιτική

Μη κρατικά πανεπιστήμια - Πιερρακάκης: "Ενισχύουμε τη δημόσια εκπαίδευση"

Με κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξεκίνησε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, να αναφέρει ότι έχουν προβλεφθεί οι αυστηρότερες προϋποθέσεις και την αντιπολίτευση να εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκη επισήμανε ότι από τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου τα 176 άρθρα αφορούν το ελληνικό σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης και να δηλώνει ότι η χρηματοδότηση για τα Δημόσια Πανεπιστήμια είναι η μεγαλύτερη, που έχει δοθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και τα κόμματα τις αντιπολίτευσης να μιλούν για αντισυνταγματικό νομοθέτημα, το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, εισήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Απέναντι στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, που κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου, που ισχυρίστηκαν πως αποτελεί πολιτειακή εκτροπή, αφού παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από ΝΠΔΔ υπό την εποπτεία του κράτους, ο υπουργός κατηγόρησε τα κόμματα «για φεστιβάλ υποκρισίας και εμμονή σε έναν ιδεοληπτικό οριτζιναλισμό». Αναφέρθηκε ειδικώς στα 29 άρθρα, τα οποία προβλέπουν την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων στη χώρα μας, για να τονίσει ότι λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε ιδιωτική πρακτική εκπαίδευση στη χώρα μας. Διαβεβαίωσε ότι με το νέο αυστηρό πλαίσιο που θεσπίζεται, στο τέλος της ημέρας θα έχει ρυθμιστεί αυτό το Ελντοράντο και υπενθύμισε ότι σήμερα και από ένα αρρύθμιστο κολλέγιο παίρνεις μόρια για το ΑΣΕΠ.

Σε κάθε περίπτωση, αφού εξήγησε ότι το νομοσχέδιο οικοδομείται εδώ και επτά μήνες και η συγγραφή του δεν έχει ολοκληρωθεί, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις και θα ακούσει κάθε καλή ιδέα ώστε να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Επιτροπή, αυτή την εβδομάδα και να ψηφιστεί στις 8 Μαρτίου, από την πλειοψηφία, αφού και το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...