Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Έλληνας Βουλευτής συναντά τον πρόεδρο της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" σε μια κίνηση που εγείρει πολλά ερωτηματικά

Ο Αλέξης Χαρίτσης περιοδεύει στην Θράκη και στο πρόγραμμά του συμπεριέλαβε επίσκεψη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο -Λύκειο της Ξάνθης συνοδευμένος από τον βουλευτή που εχει προσχωρήσει στην Νεα Αριστερά, Χουσεΐν Ζεϊμπεκ.

Η υπόθεση του συγκεκριμένου σχολείου βρίσκεται στην αιχμή των αντιδράσεων εκείνων των κύκλων που θέλουν τα παιδιά της μειονότητας εγκλωβισμένα στον αναχρονιστικό θεσμό της μειονοτικής εκπαίδευσης και επιδιώκουν να αποτρέψουν την ομαλή ένταξη τους στην δημόσια εκπαίδευση. Στις αρχές της σχολικής περιόδου είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες με την απαίτηση ανέγερσης και νέου κτιρίου για τις ανάγκες του σχολείου ώστε να μην υπάρχουν και απογευματινά μαθήματα. Το καθεστώς των μειονοτικών σχολείων ρυθμίζεται και από τη συνθήκη της Λωζάνης αλλα και από την Μορφωτική Συμφωνία του 1951 και το Μορφωτικό Πρωτόκολλο του 1968.

Ο κ. Χαρίτσης συναντήθηκε και ενημερώθηκε για τα αιτήματα από το διοικητικό συμβούλιο του Σχολείου με επικεφαλής τον Οζάν Αχμετογλου που είναι πρόεδρος της «ΤΕΞ» που λειτουργεί παράνομα καθώς η ελληνική δικαιοσύνη έχει απορρίψει την χρήση του όρου τουρκικός σε Συλλόγους στην Θράκη. Ο κ. Αχμέτογλου που είναι και στέλεχος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ πρωτοστατεί σε όλες τις προσπάθειες συκοφάντησης της Ελλάδας για δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μειονότητας έχοντας και την στήριξη του Τουρκικού Προξενείου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ δεμσευθηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον τοπικό βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπεκ για την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές πάντως και οσο τα ποσοστά της Νέας Αριστεράς παραμένουν σε χαμηλή «πτήση» ο πειρασμός για να κερδίσει η Νεα Αριστερά την μειονοτική ψήφο είναι μεγάλος καθώς όχι τυχαία οι δυο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσχωρήσει στην Νεα Αριστερά. Βεβαίως το μεγάλο πρόβλημα για έναν τέτοιο σχεδιασμό είναι το ιδιο το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ το οποίο στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα και στην Ξάνθη και στην Ροδόπη αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα εμφανισθεί και παλι στις Ευρωεκλογές ή θα δοκιμάσει να εκλέξει δικό του υποψήφιο μέσα από τις γραμμές κάποιου, «πρόθυμου» για την συναλλαγή αυτή, κόμματος.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Ο σημερινός τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης του Πρώτου Θέματος για δήθεν συνάντηση του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συνάντηση.

Ο κύριος Χαριτσης επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ξάνθης όπου τον υποδέχτηκαν και συνάντησε την διεύθυνση του σχολείου, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η σχολική εφορεία. Για την επίσκεψη μάλιστα είχε ληφθεί η σχετική άδεια από το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων.

Ένα νόμιμα αναγνωρισμένο σχολείο που έχει σημαντικά προβλήματα, τα οποία υπογραμμίζουν τις καταστροφικές επιλογές της ελληνικής πολιτείας σε μια ευαίσθητη περιοχή. Προβλήματα που αναδείχθηκαν στην επίσκεψη του Αλέξη Χαριτση.Η υποβάθμιση του δικαιώματος όλων των Ελλήνων πολιτών σε αξιοπρεπή εκπαίδευση, επιτείνει τους διαχωρισμούς και τροφοδοτεί ακραίες φωνές. Ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής είναι η κατοχύρωση της ισονομίας και της ισοπολιτείας όλων των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος και αυτοπροσδιορισμού

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...