Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε προσωρινή ανακωχή έως τις ευρωεκλογές – Η κόντρα Κασσελάκη – Γεροβασίλη (Βίντεο)

Δεν θα στηθούν εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, όπως τελικά αποφάσισε το Συνέδριο του κόμματος, εν μέσω έντονων  διεργασιών και συγκρούσεων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στις πρωτοβουλίες, που θα λάβει τις επόμενες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το αποτέλεσμα τους βρίσκει ικανοποιημένους, καθώς τόσο η εμπιστοσύνη του Προέδρου έλαβε επιβεβαίωση και μάλιστα για «τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις», ενώ το «Πολιτικό Κέντρο», ένα νέο όργανο που θα δημιουργηθεί, θα αποκτήσει αντίστοιχη νομιμοποίηση με την Πολιτική Γραμματεία και θα φέρει εις πέρας τις δομικές αλλαγές που επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης, με λυμένα τα χέρια του. Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης καταχειροκροτήθηκε στην ομιλία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρότι η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων, εδειξε ανακουφισμένη που οι δύο παρ΄ολίγον μονομάχοι δεν επέμειναν, οι εκτιμήσεις  της μίας πλευράς απέχουν παρασάγγας από αυτές της άλλης. 

Από την πλευρά της ηγεσίας η εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Δώρα Αυγέρη, δήλωσε μιλώντας με δημοσιογράφους: «Το συνέδριο ομόφωνα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο. Οι σύνεδροι είπαν ότι δεν χρειάζονται εκλογές και  με εδραιωμένη εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη, πάμε στις επόμενες μάχες του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με εντολή να τα αλλάξουμε όλα. Η Όλγα Γεροβασίλη δεν αποδέχτηκε την πρόταση για κάλπη του προέδρου, ως εκ τούτου ξεκάθαρα παρέλκει η δήλωση παρουσίας της για εκλογές». 

Άτυπο debate Κασσελάκη – Γεροβασίλη πριν από την απόφαση του συνεδρίου

«Παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά…Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής μας εάν και από μακριά ζητά νέα κάλπη για πρόεδρο, Μπορώ όμως να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών με ξεκάθαρη εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κόμμα με αποδοτικό μηχανισμό ακόμα και αν τραντάξει τα οφίτσια», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αγαπητέ Στέφανε στην ομιλία σου στην εναρκτήρια είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ- Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές, περιμένουμε,  εάν την αποσύρεις δεν έχω κανένα λόγο να επιμείνω για εκλογές», τόνισε από την πλευρά της η  Όλγα Γεροβασίλη.

Οργιώδες ήταν το παρασκήνιο για τη μη διεξαγωγή εκλογών με υπέρμαχους της πρότασης τους Σωκράτη Φάμελλο, Νίκο Παππά, και Γιώργο Τσίπρα για ανανέωση της εμπιστοσύνης στον πρόεδρο, ώστε το κόμμα να πάει ενωμένο στη μάχη των ευρωεκλογών.

Νωρίτερα σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε «καθαρές λύσεις με νέα εντολή από την βάση που θα του λύνει τα χέρια για να προχωρήσει στην επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με το κείμενο της πολιτικής απόφασης του συνεδρίου:

Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον Πρόεδρο και τα Όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες, με πρώτη αυτή την ευρωεκλογών.

Για απολύτως σεβαστή απόφαση του συνεδρίου έκανε λόγο σε ανάρτηση της η Όλγα Γεροβασίλη, που άφησε αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

«H κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά. Άλλωστε αυτό του είπε και το συνέδριο στην πρόκληση του «βρείτε μου αντίπαλο», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...