Πολιτική

Γεραπετρίτης–Γκράντι: Υπέγραψαν συμφωνία για την εύρυθμη λειτουργία της Ύπατης Αρμοστείας

Συμφωνίες Έδρας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες υπέγραψαν στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φίλιπο Γκράντι.

Οι Συμφωνίες διασαφηνίζουν και εξειδικεύουν το νομικό καθεστώς που διέπει τα γραφεία της υπηρεσίας στην Ελλάδα, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα αναγνωρίζει και εμπράκτως τον ενεργό ρόλο και το πολυεπίπεδο έργο της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στη χώρα.

«Σε εποχές μεγάλων προκλήσεων στηρίζουμε πλήρως τη δράση της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ενδυναμώσουμε τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες αναταραχής», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, η ευρύτερη περιοχή, όπως και η δική μας περιοχή υποφέρει από πολέμους».

Με το βλέμμα στραμμένο στις ραγδαίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι «κάθε είδους εκτοπισμός θα πρέπει να αποτραπεί. Όχι διότι προκαλούνται στροβιλισμοί στα έθνη, αλλά διότι αυτό απαιτείται από το ανθρωπιστικό δίκαιο».

Οι κ. Γεραπετρίτης και Γκράντι εγκαινίασαν και έκθεση που φιλοξενείται στο Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα τις απαρχές της συνεργασίας Ελλάδας και Ύπατης Αρμοστείας την περίοδο 1947-1963,όπως αναφέρει το protothema.gr.

Το υλικό περιλαμβάνει αρχεία από το Διπλωματικό και Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Γκράντι θα γίνει το απόγευμα δεκτός από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...