Πολιτική

Ανδρουλάκης: "Όραμα του ΠΑΣΟΚ είναι τουρισμός και μεταποίηση να διασυνδεθούν ώστε να έχουμε ανάπτυξη, καλές θέσεις εργασίας σε όλη την ελληνική περιφέρεια"

Σήμερα μεσημέρι Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου διεξάγεται η 5η Οινική Έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2024».

Σύμφωνα με το protothema.gr, o κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η οινοποιεία είναι από τους πιο δυναμικούς κλάδους και επισήμανε την ανάγκη επενδύσεων σε ποιοτικά μεταποιημένα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

«Το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο και αυτό το πρόβλημα επιδρά οριζόντια σε όλον τον πρωτογενή τομέα. Γι' αυτό προτείνουμε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται έγκαιρα οι παραγωγοί που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ειδικά για το ενεργειακό κόστος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι πρέπει να δοθούν κατά προτεραιότητα όροι σύνδεσης με πάρκα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους παραγωγούς και τους μεταποιητές.

«Όραμα του ΠΑΣΟΚ είναι τουρισμός και μεταποίηση να διασυνδεθούν ώστε να έχουμε ανάπτυξη, καλές θέσεις εργασίας σε όλη την ελληνική περιφέρεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποδέχτηκε στην Οινική Έκθεση ο οινοποιός Βάιος Γκανής, ο οποίος επισήμανε ότι οι μικροί παραγωγοί είναι ακόμη ζωντανοί παρότι η σοδειά τους επλήγη από ακραία φυσικά φαινόμενα και είναι αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος παραγωγής. Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών αριθμεί σήμερα 64 μέλη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έπεσαν οι μάσκες" της τάχα συμμάχου της Δυσης Τουρκίας-Πως και με ποιό τρόπο στήριξαν το Ιρανικό καθεστώς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ;

"Το PKK προσπάθησε να μεταφέρει πολλούς τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά από το βόρειο Ιράκ στο Ιράν, το οποίο...