Πολιτική

Τέμπη: Στην δικαιοσύνη θα διαβιβαστεί η κατάθεση του CEO της Hellenic Train για ψευδορκία

Δυσφορία στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής προκάλεσε με την κατάθεση του ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο, CEO της Hellenic Train. Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα να διαβιβαστεί η κατάθεση του στελέχους της εταιρίας των σιδηροδρόμων στον εισαγγελέα Εφέτη, καθώς όπως αναφέρεται πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της ψευδορκίας.

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές άφησαν αιχμές κατά του Καποτόρτο ότι τοποθετήθηκε χρησιμοποιώντας ψεύδη ενώ ήταν ασαφής σε πολλά σημεία της κατάθεσης του.

Από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του στελέχους λέγοντας πως «η ΝΔ θεωρεί ότι η κατάθεση ήταν απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τα θύματα της τραγωδίας». Πρόσθεσε επίσης πως ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος δεν ζήτησε συγνώμη από τα θύματα της τραγωδίας. Μάλιστα, στο τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της επιτροπής, έδωσε την επιλογή στον Καποτορτο να τοποθετηθεί, ωστόσο ο Ιταλός μάρτυρας επέλεξε να απαντήσει με «ουδέν σχόλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κόκκαλης, ζήτησε να διαβιβαστεί η κατάθεση του μάρτυρα για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας. Από τη Νέα Αριστερά, η Πέτη Πέρκα είπε ότι «ασαφώς ή ψευδώς τοποθετήθηκε».

Από το ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, σημείωσε με αιχμή πως «δεν μας προκαλεί εντύπωση η προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών». Η Ελένη Καραγεωργοπούλου, από την Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε ότι τα όσα είπε ο Καποτόρτο δεν ήταν πειστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...