Πολιτική

Αυτοψία υπ. Υποδομών Χ. Σταϊκούρα στα έργα του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος (Εικόνες)

Τα εργοτάξια του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος επισκέφθηκε σήμερα (17/1) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών και τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης του έργου.

Τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα συνοδεύουν οι υφυπουργοί Νίκος Ταχιάος (Υποδομών) και Χριστίνα Αλεξοπούλου (Μεταφορών) , καθώς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Από την ενημέρωση που έγινε στον υπουργό υποδομών και τους συνεργάτες του προκύπτει ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικές ταχύτητες και σε αυτό βοήθησαν και οι καλές καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου μήκους 15 χιλιομέτρων έχουν ξεκινήσει και οι ασφαλτοστρώσεις.

Καθώς έχουμε εισέλθει στο 2024 το έργο μπαίνει πλέον στην ώριμη φάση του. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Σταϊκούρα η πρόοδος στα έργα του Πάτρα – Πύργος ανέρχεται πλέον στο 30%. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος, μήκους 74,8χλμ. Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα 13,0χλμ θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού (ΕΟ), ενώ στα υπόλοιπα 61,8χλμ θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ