Πολιτική

Αιχμές Μπακογιάννη σε Σαμαρά: «Γιατί αντιδρά για το μεταναστευτικό αφού είναι ο δικός του νόμος;» (Βίντεο)

 

Υπονοούμενα για τα κίνητρα πίσω από τις πρόσφατες παρεμβάσεις Σαμαρά και οικείων του πρώην πρωθυπουργού σε σειρά θεμάτων, όπως ο γάμος των ομοφύλων, τα ελληνοτουρκικά και εσχάτως η αλλαγή παραμέτρων του θεσμικού πλαισίου για την απόδοση άδειας παραμονής και εργασίας σε μετανάστες, «έριξε» μιλώντας στο ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αρχικά για την τροπολογία που αφορά την άδεια παραμονής μεταναστών, τόνισε ότι «ο νόμος Σαμαρά για τους μετανάστες ισχύει στο ακέραιο δηλοαδή ο τρόπος με τον οποίο ένας μετανάστης παίρνει τα χαρτιά. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Σαμαρά μέχρι σήμερα έχουν πάρει τα χαρτιά παραμονής 80.000 άνθρωποι. Τι προέβλεπε ο νόμος αυτός; Την επταετία. Με αυστηρότερα κριτήρια που βάζουμε γιατί θέλουμε καθαρό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας αυτό γίνεται στα τρία».

«Τα επτά χρόνια που είναι κάποιος στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά είναι καλύτερα να είναι στην αφάνεια, να μην ξέρουμε πού βρίσκεται ή να έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν και να ξέρουμε πού δολεύουν;» αναρωτήθηκε η κυρία Μπακογιάννη.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της εκλογικής της περιφέρειας, τα Χανιά, για τα οποία είπε ότι «είχαμε μεγάλο αριθμό μεταναστών που πήγανε στην Ιταλία γιατί πήραν χαρτιά σε δύο χρόνια».

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν σε αυτές τις δουλειές. Είμαστε μια προχωρημένη κοινωνία. Οι νέοι θέλουν να δουλέψουν σε ξενοδοχεία σε διαφορετικές εργασίες δεν θέλουν να καθαρίζουν δωμάτια. Επομένως χρειάζονται οι μετανάστες που θέλουν να κάνουν τις αγροτικές δουλειές» συνέχισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα αν έχει εξήγηση για τις αντιδράσεις Σαμαρά αφού είπε ότι «δεν έχω εξήγηση γιατί το κάνει ο Σαμαράς» διευκρίνισε ότι «δεν έχω απολύτως καμία βεντέτα μαζί του. Έχουν περασι 15 χρόνια, του αναγνωρίζω ότι έκανε προσπάθειες ως πρωθυπουργός. Απλώ διαφωνώ μαζί του».

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις για τα ελληνοτουρκικά πρίν γίνει ο διάλογος που κάναμε και επί Σαμαρά. Γιατί όταν ξέρει ο κ. Σαμαράς ότι είναι ο δικός του νόμος και η διαφορά είναι ότι δεν γίνονται ελληνοποιήσεις. Άδεια παραμονής και εργασίας παίρνουν οι άνθωποι. Εμείς για λόγους ασφαλείας του κράτους οφείλουμε να δώσουμε τέτοιοις είδους κίνητρα για να ξέρουμε ανα πάσα στιγμή πού βρίσκεται ο καθένας» κατέληξε για το θέμα η Ντόρα Μπακογιάννη.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...