Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Κατά μέτωπο επίθεση Α.Σαμαρά για δεύτερη φορά στον Κ. Μητσοτάκη-Ο Δ.Καιρίδης δήλωσε ότι αντιτίθεται στον όρο "λαθρομετανάστες" (Βίντεο)

Βράζει η κοινωνία με την πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει δια πλαγίας οδού χιλιάδες μετανάστες για να κάνει τα χατίρια των μεγαλοκατασκευστών, όπως εκτιμούν πολλοί.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Δ.Καιρίδης δήλωσε ότι αντιτίθεται στον όρο " λαθρομετανάστες" μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ 1 News ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ .

«Δεν υιοθετώ τον όρο λαθρομετανάστες, γιατί η πλειοψηφία όσων έρχονται παράνομα στην χώρα αιτούνται άσυλο και σύμφωνα με τον διεθνή νόμο είναι φιλοξενούμενοι της χώρας. Όποιος όρος και αν υιοθετηθεί: παράνομοι μετανάστες ή παράτυποι μετανάστες ή λαθρομετανάστες, η ουσία είναι πως όσοι διαμένουν μη νόμιμα στην Ελλάδα είναι επιστρεπτέοι, είμαστε κάθετοι σε αυτό, πρέπει να γυρίζουν κατά το δυνατόν στην χώρα προέλευσης τους.

Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Είναι θέμα του πρωθυπουργού μια αλλαγή στην ρύθμιση, αλλά δεν το θεωρώ σκόπιμο, διότι η ρύθμιση απαντά προκαταβολικά στις όποιες ενστάσεις. Μελετήσαμε επί εβδομάδες τα στοιχεία.

Ο Αντώνης Σαμαράς ως πρώην πρωθυπουργός δικαιούται και οφείλει να ομιλεί και εμείς να τον ακούμε, έχει και μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα αυτά. Όμως, η ρύθμιση δεν ελαστικοποιεί, αλλά αυστηροποιεί και συνδέει με την εργασία την ρύθμιση του 2014, την ρύθμιση του κ. Σαμαρά, που είναι ένας μηχανισμός που δίνει χαρτιά στον “λαθρομετανάστη”. Το θεωρώ απολύτως ακατανόητο γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς", ανέφερε ο ίδιος.

Κόντρα χωρίς τέλος ανάμεσα σε Κυβέρνηση και το συντηρητικό μπλόκ

Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει πλέον τις σχέσεις Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας για την  παραμονή μεταναστών από τρίτες χώρες, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα τουλάχιστον τρία χρόνια μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου του 2023.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, “ εκπυρσοκρότησε πολιτικά” για δεύτερη φορά μετά την δήλωση για το αχρείαστο της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα.

Τώρα το ζήτημα αφορά την νομιμοποίηση δια της πλαγίας οδού 30.000, ίσως και παραπάνω παράνομων μεταναστών, των οποίων οι αιτήσεις ασύλου δεν έχουν εγκριθεί, με διαδικασία fast track, για την ικανοποίηση κυρίως μεγαλοεργολάβων που έχουν αναλάβει διάφορα έργα ανά την επικράτεια.         

Πριν μήνες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε υποχωρήσει κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις, μετά την δήλωση του υπουργού μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη, για νομιμοποίηση 300.000 μεταναστών.

Επρόκειτο για προσωρινή υποχώρηση όπως αποδείχθηκε, αφού τώρα επανήλθαν και ετοιμάζουν χορήγηση άδειας παραμονής σε παράνομους μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις έχουν λήξει.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα στο διαδίκτυο η ΝΔ με αυτήν την κίνηση έκανε τα εξής:

(α) δεν περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, βάσει του οποίου ψηφίστηκε.

(β) Επιβραβεύει τη λαθρομετανάστευση, δίνοντας κίνητρο σε πρόσθετους μετανάστες να έρθουν παράνομα στην Ελλάδα.
(γ) Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, μπορεί σαφώς να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διαδικασίας πολιτογράφησης, καθώς ο ισχύων νόμος απαιτεί επταετή νόμιμη διαμονή και με την άδεια θα αποδεικνύονται 3 χρόνια συν το χρόνο εργασίας.

(δ) Ακυρώνει στην πράξη ορθές πρωτοβουλίες όπως η επέκταση του φράχτη του Έβρου. Η επίμαχη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί ή να καταψηφιστεί. Αν απαιτούνται "εργατικά χέρια" για αγροτικές εργασίες, ας γίνουν συμφωνίες με χώρες φιλικές προς την Ελλάδα (π.χ. Αίγυπτος, Ινδία)".

Η κόντρα μεγαλώνει και το σκηνικό βαραίνει μαζί με άλλα ζητήματα 

Αμέσως ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης (αφορά  τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για θέματα αρμοδιότητας του Μετανάστευσης), ξεκίνησε να κάνει “ “μασάζ” στην ελληνική κοινή γνώμη, μόνο που αυτή δεν πρόκειται να ακούσει τίποτα.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι με την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, συντάσσονται πολλά στελέχη της ΝΔ, κάτι που ακούγεται τόσο σε προσωπικές συνομιλίες, όσο και σε οχλήσεις πιθανόν σε αρμόδιους υπουργούς.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών “ βράζουν” με όλα αυτά, αφού αποκαλύπτεται μια ατζέντα η οποία δεν είχε αναφερθεί προεκλογικά, και σε συνδυασμό με τον Γάμο των ομοφυλοφίλων, οι αντιδράσεις θα πάρουν σε λίγο μορφή χιονοστιβάδας.

Η κόντρα Σαμαρά-Καραμανλή με τον Κ.Μητσοτάκη έχει εισέλθει  σε φάση άλλης εποχής, και σύντομα θα δούμε εξελίξεις με τις οποίες πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους, αφού ακρίβεια, ανέχεια, εγκληματικότητα, βία και άλλα έχουν φέρει βαριά σκιά στην χώρα που προσπαθεί να ανασάνει από τις φονικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες.  
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...